Blockchain: een kennismaking


Training

Blockchaintechnologie kan zorgen voor innovatie binnen organisaties en belooft een revolutie te veroorzaken in tal van sectoren. Het brengt belangrijke verschuivingen teweeg in het nemen van beslissingen, de omgang met (financiële) transacties en de manier van samenwerken met (keten)partners. Wat maakt blockchaintechnologie uniek en hoe werkt blockchaintechnologie precies? Wat zijn de (on)mogelijkheden en waar ligt de toegevoegde waarde? Deze en andere vragen worden beantwoord tijdens de training ‘Blockchain: een kennismaking’.

Voor wie?

Duur

Investering

Locatie

Managers, projectleiders, beleidsmedewerkers, controllers en directieleden 1 dagdeel € 339,50 Utrecht

Programma

De training ‘Blockchain: een kennismaking’ begint met een plenaire bespreking van de leerdoelen. Vervolgens krijgt u uitleg over de vier basisprincipes van blockchaintechnologie, geïllustreerd aan de hand van een aantal voorbeelden. Tevens krijgt u inzicht in de voordelen van blockchaintechnologie. Daarna gaat u in deelgroepen aan de slag met het bedenken van toepassingen van blockchain. Dit resulteert in een aantal concepten die verder uitgewerkt kunnen worden. Aan het eind ontvangt u een hand-out van de presentatie.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor operations managers, projectleiders, beleidsmedewerkers, supply chain managers, controllers, beleidsmedewerkers en directieleden.

Aanpak

Tijdens deze training behandelen we de basis van blockchain tijdens presentaties. Hierbij grijpen we terug op de basisprincipes zoals beschreven in de whitepaper ‘De eenvoudigste inleiding tot blockchain en blockchain-toepassingen’. Tevens brengen we u op de hoogte van recente voorbeelden van blockchaintechnologie aan de hand van best practices en ons blockchain ecosysteem.

Leerdoelen

De training ‘Blockchain: een kennismaking’ kent de volgende leerdoelen:

  • Kennismaken met de basisprincipes van blockchaintechnologie.
  • Leren kennen van de voor- en nadelen van blockchaintechnologie.
  • Weten waar blockchaintechnologie wordt/kan worden ingezet.
  • Globaal overzicht hebben van de blockchainplatformen.
  • Zelf toepassingen bedenken en bepalen of blockchaintechnologie geschikt is.

Resultaten

Na de training kunt u zelf bepalen voor welk type toepassingen u blockchaintechnologie kunt inzetten.

Na het afronden van deze training ontvangt u van Berenschot een officieel certificaat van deelname.

Groepsgrootte

5 - 25 deelnemers.

Trainers

Wouter Verbeek

Wouter Verbeek houdt zich als Consultant bij Berenschot bezig met het verbinden van mensen met techniek. Met zijn technische achtergrond helpt hij bedrijven om hun processen te verbeteren. Hij is daarnaast gespecialiseerd in de principes en toepassingen van blockchain, met name in de industrie.

Nanning de Jong

Nanning de Jong is Managing consultant bij Berenschot. Sinds 2016 werkt hij aan de ontwikkeling van verschillende blockchainplatformen en –toepassingen op technisch, organisatorisch en juridisch vlak. Als blockchainexpert weet hij alles over het inzetten van blockchain in organisaties.

Rosa-May Postma

Rosa-May Postma is Consultant bij Berenschot en gespecialiseerd in big data. Ze heeft geholpen bij het opzetten van verschillenden blockchainpilots en gaat samen met organisaties aan de slag met het toepassen van blockchain om hun dienstverlening te verbeteren en efficiency-voordelen te behalen.

Data

Voor deze training kunt u kiezen uit de volgende data:

  • 13 december 2019 van 13:00 tot 17:00 uur
  • 13 februari 2020 van 13:00 tot 17:00

Uw investering

U betaalt voor deze opleiding:

  • Opleidingskosten: € 315,00
  • Arrangementskosten: € 24,50

Totaal: € 339,50 (vrijgesteld van btw(?)).

Omdat Berenschot ingeschreven is bij het Register Kort Beroepsonderwijs kunnen we, als organisatieadviesbureau, opleidingen btw-vrij aanbieden via de Berenschot Academy.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier. Wilt u eerst meer informatie? Neem contact op via het contactformulier of 030 - 291 68 13.


Berenschot Academy - Training blockchain: een kennismaking

Trainers

Wouter Verbeek - Training Blockchain: een kennismaking

Wouter Verbeek
Consultant

Nanning de Jong - Training Blockchain: een kennismaking

Nanning de Jong
Managing consultant

Rosa-May Postma - Training Blockchain: een kennismaking

Rosa-May Postma
Consultant