Blockchain: van pilot naar implementatie


Training

Blockchaintechnologie kan zorgen voor innovatie binnen organisaties en belooft een revolutie te veroorzaken in tal van sectoren. Het brengt belangrijke verschuivingen teweeg in het nemen van beslissingen, de omgang met (financiële) transacties en de manier van samenwerken met (keten)partners. Hoe komt u na een succesvolle blockchainpilot uit de pilotfase? Wat is er nodig om de pilot te laten aanslaan bij de rest van de organisatie en bij ketenpartners? Hoe zet u vanuit de experimentele fase de stap naar verbreding en verankering en uiteindelijk ‘het nieuwe normaal’? Tijdens de training ‘Blockchain: van pilot naar implementatie’ leert u blockchainprojecten succesvol te implementeren in het reguliere werken.

Voor wie?

Duur

Investering

Locatie

Projectleiders en managers 1 dag

€ 993,50

Utrecht

Programma

De training ‘Blockchain: van pilot naar implementatie’ begint met een plenaire bespreking van de leerdoelen. Vervolgens leert u welke factoren een blockchainpilot maken of breken en gaat u in deelgroepen aan de slag met een stakeholderanalyse. Ook werkt u aan een plan voor het implementeren van een blockchainpilot, met aandacht voor de technische, juridische en organisatorische aspecten. Na een plenaire bespreking van de resultaten maakt u kennis met de belangrijkste principes van change management en leert u hoe u mensen kunt meekrijgen in verandering en een blockchainoplossing kunt borgen in de organisatie en keten. Tot slot krijgt u inzicht in de vervolgstappen die u kunt zetten.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor (potentiële) projectleiders en managers.

Aanpak

Tijdens de training ‘Blockchain: van pilot naar implementatie’ wordt de theorie plenair behandeld. Voor het maken van een stakeholderanalyse en implementatieplan wordt gewerkt met design thinking-methoden. Dit laatste stimuleert de creativiteit en leidt tot concrete oplossingen voor vraagstukken. Na afloop krijgt u een hand-out van de presentatie.

Leerdoelen

Deze training kent de volgende leerdoelen:

  • Leren wat een succesvolle implementatie maakt of breekt.
  • Weten hoe een stakeholderanalyse voor een blockchainproject eruitziet.
  • Ontdekken wat er op technisch, juridisch en organisatorisch vlak zit tussen een pilot en implementatie.
  • Leren hoe je mensen meekrijgt in de verandering naar een blockchainoplossing (change management).
  • Leren borgen van een blockchainoplossing in de organisatie en de keten.
  • Zelf aan de slag met het maken van een eerste opzet van een implementatieplan.

Resultaten

Na deze training weet u hoe u een blockchainoplossing implementeert en wie u allemaal moet aanhaken. U weet van A tot Z hoe een traject moet worden ingericht en kunt u zelf een implementatieplan opstellen.

Na het afronden van deze training ontvangt u van Berenschot een officieel certificaat van deelname.

Groepsgrootte

3 - 12 deelnemers.

Trainers

Wouter Verbeek

Wouter Verbeek houdt zich als Consultant bij Berenschot bezig met het verbinden van mensen met techniek. Met zijn technische achtergrond helpt hij bedrijven om hun processen te verbeteren. Hij is daarnaast gespecialiseerd in de principes en toepassingen van blockchain, met name in de industrie.

Nanning de Jong

Nanning de Jong is Managing consultant bij Berenschot. Sinds 2016 werkt hij aan de ontwikkeling van verschillende blockchainplatformen en –toepassingen op technisch, organisatorisch en juridisch vlak. Als blockchainexpert weet hij alles over het inzetten van blockchain in organisaties.

Rosa-May Postma

Rosa-May Postma is Consultant bij Berenschot en gespecialiseerd in big data. Ze heeft geholpen bij het opzetten van verschillenden blockchainpilots en gaat samen met organisaties aan de slag met het toepassen van blockchain om hun dienstverlening te verbeteren en efficiency-voordelen te behalen.

Data

Voor deze training kunt u kiezen uit de volgende data:

  • 18 december 2019 van 9.00 tot 17.00 uur

Uw investering

U betaalt voor deze opleiding:

  • Opleidingskosten: € 945,00
  • Arrangementskosten: € 48,50

Totaal: € 993,50 (vrijgesteld van btw(?)).

Omdat Berenschot ingeschreven is bij het Register Kort Beroepsonderwijs kunnen we, als organisatieadviesbureau, opleidingen btw-vrij aanbieden via de Berenschot Academy.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier. Wilt u eerst meer informatie? Neem contact op via het contactformulier of 030 - 291 68 13.


Berenschot Academy - Blockchain: van pilot naar implementatie

Trainers

Wouter Verbeek - Training Blockchain: van pilot naar implementatie

Wouter Verbeek
Consultant

Nanning de Jong - Training Blockchain: van pilot naar implementatie

Nanning de Jong
Managing consultant

Rosa-May Postma - Training Blockchain: van pilot naar implementatie

Rosa-May Postma
Consultant