Blockchain: een pilot starten


Training

Blockchaintechnologie kan zorgen voor innovatie binnen organisaties en belooft een revolutie te veroorzaken in tal van sectoren. Het brengt belangrijke verschuivingen teweeg in het nemen van beslissingen, de omgang met (financiële) transacties en de manier van samenwerken met (keten)partners. De mogelijkheden lijken eindeloos. Maar hoe start u een blockchainpilot? Wie moet u aanhaken? En hoe richt u zo’n traject in? Na afloop van deze training weet u het antwoord. Ook gaat u zelf aan de slag met het uitdenken en uitwerken van een blockchaintoepassing.

Voor wie?

Duur

Data

Locatie

(potentiële) projectleiders 1 dag

10 december 2018

31 januari 2019

11 maart 2019

Utrecht

Programma

De training ‘Een blockchainpilot starten’ begint met een plenaire bespreking van de leerdoelen. Vervolgens leert u welke keuzes belangrijk zijn bij het opstarten van een pilot en wat de belangrijkste argumenten zijn voor bepaalde keuzes. Tijdens een interactieve presentatie en een workshop maakt u kennis met Design Thinking en oefent u met het uitwerken van concepten aan de hand van deze methode. Daarna gaat u in deelgroepen aan de slag met het maken van een clickable demo, die plenair besproken worden. Tot slot worden vervolgstappen besproken.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor (potentiële) projectleiders.

Aanpak

Voor het uitdenken van processen en concepten wordt gewerkt met een brown paper. Verder wordt bij het ontwerpen van een clickable demo gebruik gemaakt van de ontwerptool Figma. Na afloop van de training ontvangt u een hand-out van de presentatie.

Leerdoelen

De training ‘Een blockchainpilot starten’ kent de volgende leerdoelen:

 • Weten wanneer u kiest voor zelf ontwikkelen en wanneer aanhaken beter is.
 • Ontdekken wanneer het verstandig is om te starten met een blockchainpilot.
 • Leren wat een blockchainpilot maakt of breekt.
 • Weten wie u in welk stadium moet betrekken bij een blockchainpilot.
 • Kennismaken met Design Thinking en ontdekken waarom dit geschikt is voor blockchainpilots.
 • Zelf aan de slag gaan met het maken van een clickable demo.

Resultaten

Na de training ‘Een blockchainpilot starten’ weet u hoe u een blockchainpilot start, wie u allemaal moet aanhaken, en hoe een traject moet worden ingericht. Bovendien bent u in staat zelf een blockchaintoepassing uit te denken en uit te werken.

Na het afronden van deze training ontvangt u van Berenschot een officieel certificaat van deelname.

Groepsgrootte

5 - 15 deelnemers.

Trainers

Wouter Verbeek

Wouter Verbeek houdt zich als Consultant bij Berenschot bezig met het verbinden van mensen met techniek. Met zijn technische achtergrond helpt hij bedrijven om hun processen te verbeteren. Hij is daarnaast gespecialiseerd in de principes en toepassingen van blockchain, met name in de industrie.

Nanning de Jong

Nanning de Jong is Managing consultant bij Berenschot. Sinds 2016 werkt hij aan de ontwikkeling van verschillende blockchainplatformen en –toepassingen op technisch, organisatorisch en juridisch vlak. Als blockchainexpert weet hij alles over het inzetten van blockchain in organisaties.

Rosa-May Postma

Rosa-May Postma is Consultant bij Berenschot en gespecialiseerd in big data. Ze heeft geholpen bij het opzetten van verschillenden blockchainpilots en gaat samen met organisaties aan de slag met het toepassen van blockchain om hun dienstverlening te verbeteren en efficiency-voordelen te behalen.

Sofie Berns

Sofie Berns is Senior consultant bij Berenschot. Ze heeft een passie voor blockchaintechnologie en verbindt deze blockchainkennis aan maatschappelijke vraagstukken. Haar specialisme ligt onder andere in het ontdekken, ontwikkelen en toepassen van blockchain voor een organisatie.

Praktische informatie

Voor deze training kunt u kiezen uit de volgende data:

 • 10 december 2018 van 9.00 tot 17.00 uur
 • 31 januari 2019 van 9.00 tot 17.00 uur
 • 11 maart 2019 van 9.00 tot 17.00 uur

U betaalt voor deze opleiding:

 • Opleidingskosten: € 795,00
 • Opslag vanwege btw-vrijstelling (6%): € 47,70
 • Arrangementskosten: € 48,50

Totaal: € 891,20 (vrijgesteld van btw(?)).

Aanmelden kan via het inschrijfformulier. Wilt u eerst meer informatie? Neem contact op via het contactformulier of mail naar academy@berenschot.nl.


Berenschot Academy

Trainers

Een_blockchainpilot_starten_training_Wouter_Verbeek

Wouter Verbeek
Consultant

Een_blockchainpilot_starten_training_Nanning_de_Jong

Nanning de Jong
Managing consultant

Een_blockchainpilot_starten_training_Rosa-May_Postma

Rosa-May Postma
Consultant

Een_blockchainpilot_starten_training_Sofie_Berns

Sofie Berns
Senior consultant