Blockchain: een pilot starten


Training

Blockchaintechnologie kan zorgen voor innovatie binnen organisaties en belooft een revolutie te veroorzaken in tal van sectoren. Het brengt belangrijke verschuivingen teweeg in het nemen van beslissingen, de omgang met (financiële) transacties en de manier van samenwerken met (keten)partners. De mogelijkheden lijken eindeloos. Maar hoe start u een blockchainpilot? Wie moet u aanhaken? En hoe richt u zo’n traject in? Na afloop van de training 'Blockchain: een pilot starten' weet u het antwoord. Ook gaat u zelf aan de slag met het uitdenken en uitwerken van een blockchaintoepassing.

Voor wie?

Duur

Investering

Locatie

(potentiële) Projectleiders 1 dag

€ 893,50

Utrecht

Programma

De training ‘Blockchain: een pilot starten’ begint met een plenaire bespreking van de leerdoelen. Vervolgens leert u welke keuzes belangrijk zijn bij het opstarten van een pilot en wat de belangrijkste argumenten zijn voor bepaalde keuzes. Tijdens een interactieve presentatie en een workshop maakt u kennis met Design Thinking en oefent u met het uitwerken van concepten aan de hand van deze methode. Daarna gaat u in deelgroepen aan de slag met het maken van een clickable demo, die plenair besproken worden. Tot slot worden vervolgstappen besproken.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor (potentiële) projectleiders.

Aanpak

Voor het uitdenken van processen en concepten wordt gewerkt met een brown paper. Verder wordt bij het ontwerpen van een clickable demo gebruik gemaakt van de ontwerptool Figma. Na afloop van de training ontvangt u een hand-out van de presentatie.

Leerdoelen

De training ‘Blockchain: een pilot starten’ kent de volgende leerdoelen:

  • Weten wanneer u kiest voor zelf ontwikkelen en wanneer aanhaken beter is.
  • Ontdekken wanneer het verstandig is om te starten met een blockchainpilot.
  • Leren wat een blockchainpilot maakt of breekt.
  • Weten wie u in welk stadium moet betrekken bij een blockchainpilot.
  • Kennismaken met Design Thinking en ontdekken waarom dit geschikt is voor blockchainpilots.
  • Zelf aan de slag gaan met het maken van een clickable demo.

Resultaten

Na de training ‘Blockchain: een pilot starten’ weet u hoe u een blockchainpilot start, wie u allemaal moet aanhaken, en hoe een traject moet worden ingericht. Bovendien bent u in staat zelf een blockchaintoepassing uit te denken en uit te werken.

Na het afronden van deze training ontvangt u van Berenschot een officieel certificaat van deelname.

Groepsgrootte

5 - 15 deelnemers.

Trainers

Wouter Verbeek

Wouter Verbeek houdt zich als Consultant bij Berenschot bezig met het verbinden van mensen met techniek. Met zijn technische achtergrond helpt hij bedrijven om hun processen te verbeteren. Hij is daarnaast gespecialiseerd in de principes en toepassingen van blockchain, met name in de industrie.

Rosa-May Postma

Rosa-May Postma is Consultant bij Berenschot en gespecialiseerd in big data. Ze heeft geholpen bij het opzetten van verschillenden blockchainpilots en gaat samen met organisaties aan de slag met het toepassen van blockchain om hun dienstverlening te verbeteren en efficiency-voordelen te behalen.

Data

De datum voor deze training volgt.

Uw investering

U betaalt voor deze opleiding:

  • Opleidingskosten: € 845,00
  • Arrangementskosten: € 48,50

Totaal: € 893,50 (vrijgesteld van btw(?)).

Omdat Berenschot ingeschreven is bij het Register Kort Beroepsonderwijs kunnen we, als organisatieadviesbureau, opleidingen btw-vrij aanbieden via de Berenschot Academy.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier. Wilt u eerst meer informatie? Neem contact op via het contactformulier of 030 - 291 68 13.