EU-lobby met impact!


Training

U weet hoe Brussel werkt, kent de uitdagingen om als lokale partij op Europees niveau actief te zijn en wilt de beperkte capaciteit binnen de gemeente voor Europese zaken zo effectief mogelijk inzetten. De training ‘EU-lobby met impact!’ geeft u hiervoor praktische tools, adviezen en nieuwe vaardigheden op het vlak van belangenbehartiging binnen de EU. Zo leert u intern uw prioriteiten scherp te stellen, vanuit een heldere strategie uw beïnvloeding te organiseren en ontdekt u welke partners u wanneer nodig hebt. En dan blijkt u als gemeente wel degelijk impact te kunnen hebben in de EU!

Duur

Investering

Locatie

2 dagen € 1342,00 Utrecht

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor beleidsmedewerkers binnen gemeenten, die hun EU-lobby naar een hoger niveau willen tillen.

Resultaat

Na afloop van deze training bent u in staat om vanuit uw gemeente de EU te beïnvloeden en hebt u intern de prioriteiten voor beïnvloeding op orde. Bovendien beschikt u over concrete tools om uw beïnvloedingsstrategie vorm te geven.

Programma

Aan de hand van uw eigen case werken we een strategie met u uit en krijgt u antwoord op concrete vragen als ‘Hoe organiseer ik samenwerkingsverbanden’ en ‘Hoe zorg ik dat anderen effectief met mijn boodschap op pad gaan?’. Daarnaast gaat u aan de slag om uw beïnvloedingsvaardigheden in woord en geschrift verder aan te scherpen.

Aanpak

In deze tweedaagse training leert u methodisch een beïnvloedingsstrategie te ontwikkelen op basis van uw eigen case. Van intern stakeholdermanagement tot uw boodschap zo op papier zetten dat deze in Brussel ook daadwerkelijk landt. Stap voor stap oefent u zelfs de gespreksvaardigheden die nodig zijn om de impact van uw boodschap richting beïnvloedingspartners te maximaliseren. Natuurlijk komen daarbij ook de culturele valkuilen van de Nederlander in Brussel aan bod.

Groepsgrootte

5 – 12 deelnemers.

Trainers

Tim Masselink

Tim Masselink is managing consultant bij Berenschot. Hij helpt organisaties bij complexe onderhandel- en beïnvloedingsprocessen en zet zich als lid van het EU Team in voor een betere vertegenwoordiging van het Nederlands geluid in Brussel. Tim heeft in het verleden op de Europa Directie van het Ministerie van Economische Zaken gewerkt en is gedetacheerd geweest naar de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland aan de EU.

Robert Wester

Robert Wester is managing director van Berenschot EU. Hij heeft ruime ervaring in strategische communicatie en beleid op zeven ministeries. Daarnaast adviseert hij organisaties over strategische positionering en hun stakeholdermanagement zowel in Nederland als in Europa.

Experts

Dr. Mendeltje van Keulen

Dr. Mendeltje van Keulen is associé bij Berenschot en lector Changing role of Europe aan De Haagse Hogeschool. Zij doet onderzoek naar Europabeleid van organisaties en spreekt en schrijft regelmatig over de Europese Unie.

Dr. Michiel Scheffer

Dr. Michiel Scheffer is associé bij Berenschot. Tot 2015 was hij Gedeputeerde van de provincie Gelderland, met de portefeuille economie, onderwijs en Europa. Michiel Scheffer heeft 30 jaar ervaring met lobby en projectmanagement in Brussel voor de academische wereld, het bedrijfsleven en als lid ven de EU Comité van de Regio. Hij bestuurde als gedeputeerde de EFRO en Interreg programma’s voor Oost-Nederland

Data

De training is gepland op:

  • 11 februari en 4 maart 2021 van 09:30 tot 17:00 uur.
  • 11 mei en 1 juni 2021 van 09:30 tot 17:00 uur.

Uw investering

U betaalt voor deze opleiding:

  • Opleidingskosten: € 1245,00
  • Arrangementskosten: € 97,00
  • Totaal: € 1342,00 (vrijgesteld van btw(?)).

Omdat Berenschot ingeschreven is bij het Register Kort Beroepsonderwijs kunnen we, als organisatieadviesbureau, opleidingen btw-vrij aanbieden via de Berenschot Academy.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier. Wilt u eerst meer informatie? Neem contact op via het contactformulier of 030 - 291 6917.


Berenschot Academy - EU-lobby met impact!

Trainers

Tim Masselink - Training onderhandelen

Tim Masselink
Senior consultant

Robert Wester - Training Politiek-bestuurlijke sensitiviteit

Robert Wester
Senior managing consultant

Gerelateerde opleidingen