Introductie in crisisbeheersing (incompany)


Training

Een crisis komt altijd onverwacht. En een ernstige noodsituatie kan het functioneren van uw organisatie flink verstoren en een substantiële dreiging vormen, waarbij u in korte tijd veel beslissingen moet nemen. Dan is een gedegen voorbereiding van groot belang. Tijdens deze eendaagse training leert u hoe de nationale en regionale crisisorganisatie zijn ingericht en aan welke randvoorwaarden moet worden voldaan om een goede crisisorganisatie neer te zetten. Ook krijgt u inzicht in de spelregels bij een crisisoverleg. Na afloop van deze training, waarin we theorie illustreren met talrijke praktijkvoorbeelden, hebt u de basisprincipes van crisisbeheersing onder de knie.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor medewerkers van de rijksoverheid, veiligheidsregio’s, gemeenten, hulpdiensten of andere organisaties die geen ervaring hebben met crisisbeheersing en daar meer van willen weten en/of deel gaan nemen in een crisis- of calamiteitenorganisatie.

Resultaat

Na afloop van deze training heeft u inzicht in de basisprincipes van crisisbeheersing en de succesfactoren van een effectieve crisisbeheersing. U weet hoe de crisisbeheersing in Nederland op nationaal en regionaal niveau is georganiseerd. Daarnaast heeft u meer zicht op het functioneren van de crisisorganisaties in Nederland.

Programma

Tijdens deze training krijgt u een algemeen overzicht van de ontwikkeling van de crisisbeheersing. U maakt onder meer kennis met de basisvereisten van crisismanagement, de veiligheidsketen, de crisisbesluitvorming en crisiscommunicatie. Daarbij komen op een interactieve wijze de structuren en verhoudingen op nationaal en regionaal niveau aan bod alsook de generieke en functionele crisisketens.

Aanpak

De training ‘Introductie in de crisisbeheersing’ wordt verzorgd door eigen ervaren en gemotiveerde trainers, met elk hun specifieke expertise op het gebied van veiligheids- en crisismanagement. Aan de hand van casuïstiek legt u makkelijk het verband tussen de theorie en de praktijk.

Te behalen

Na het afronden van deze training ontvangt u een officieel Berenschot-certificaat van deelname.

Trainers

Peter van Zanten

Peter van Zanten werkt als Sectorleider Veiligheid & Crisismanagement bij Berenschot. Hij heeft veel ervaring binnen het veiligheidsdomein in organisatievraagstukken, incidentevaluaties en het opleiden van mensen op dit thema.

Mariska Peeters

Mariska Peeters is Consultant bij Berenschot. Zij houdt zich bezig met diverse vraagstukken op het gebied van veiligheid en crisismanagement en weet met haar energieke, enthousiaste instelling altijd het overzicht te bewaren in complexe situaties.

Maarten van Noort

Maarten van Noort is Managing consultant bij Berenschot binnen het veiligheidsdomein. Maarten is op dit gebied werkzaam als trainer, adviseur en onderzoeker en heeft veel ervaring met crisismanagement, toezicht & handhaving en sociale veiligheidsvraagstukken.

Martin Slot

Martin Slot is Managing consultant bij Berenschot en gespecialiseerd in crisismanagement en veiligheidsvraagstukken. Naast zijn ervaring in het veiligheidsdomein zet hij zich graag in voor het verbinden van mensen op drijfveren en doelen en het richting geven in complexiteit.

Data en locatie

Deze training kunt u alleen binnen uw organisatie als incompany volgen. Data en locaties worden in overleg vastgesteld.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 030 - 291 68 13 of via het contactformulier.

U kunt ook direct een incompany aanvragen via het aanvraagformulier.


Berenschot Academy - Training Introductie in crisisbeheersing

Trainers

Maarten van Noort

Maarten van Noort
Managing consultant

Peter van Zanten

Peter van Zanten
Sectorleider

Mariska Peeters

Mariska Peeters
Consultant

Martin Slot

Martin Slot
Managing consultant