Data science in 1 dag


Masterclass

Termen als data science en big data hoort u bijna dagelijks voorbijkomen. De vraag is dan: wat kunt u ermee binnen uw organisatie? Welke vraagstukken kunt u oplossen met data science? En hoe kunt u uw organisatie beter laten functioneren door slim gebruik van data? Het antwoord op deze en andere vragen krijgt u tijdens de masterclass ‘Data science in 1 dag’.

Voor wie?

Duur

Investering

Locatie

Strategen, leidinggevenden en professionals die werken met data 1 dag

€ 843,50

Utrecht

Programma

De masterclass ‘Data science in 1 dag’ wordt verzorgd door twee van onze experts op het gebied van data science. Zij bieden op deze dag een brede introductie rond de mogelijkheden van data science voor uw organisatie. U maakt kennis met het gehele spectrum van strategische tot operationele implicaties. Van de consequenties voor de aansturing van uw organisatie tot de mogelijkheden van de verschillende analysetechnieken. Het programma biedt een afwisseling van theorie en hands-on toepassing op (eigen) casuïstiek, zodat u weet wat de praktische toepassingen kunnen zijn voor onder andere governance en sturing. Daarnaast werken we samen met u aan concrete vragen die u binnen uw eigen organisatie kunt aanpakken met data science. Tot slot leert u meer over typen data, analysetechnieken en privacyaspecten.

Voor de masterclass is geen voorkennis vereist.

Voor wie?

De masterclass ‘Data science in 1 dag’ is bedoeld voor strategen, leidinggevenden en professionals die het gebruik van (de groeiende hoeveelheid) data binnen de eigen organisatie willen optimaliseren.

Aanpak

Voorafgaand aan de masterclass vragen wij u om casuïstiek aan te dragen waarvoor, in uw optiek, het gebruik van data nieuwe mogelijkheden geeft. Deze casuïstiek zullen onze experts waar mogelijk verwerken gedurende de dag. U ontvangt verder een hardcopy van de presentatie die tijdens de dag gebruikt wordt, zodat u aantekeningen kunt maken. Ook reiken wij u relevante (wetenschappelijke) publicaties aan.

Leerdoelen

In de masterclass ‘Data science in 1 dag’ leert u:

 • Welke vraagstukken zich lenen voor data-analyse
 • Wat het vraagt van uw organisatie om hiermee te werken en wat uw eigen ontwikkelbehoefte is
 • Wat uw rol kan zijn in deze verandering
 • Wat u kunt vragen aan data-scientists
 • Welke data voor uw organisatie relevant zijn en hoe betrouwbaar deze zijn
 • Welke analysemethoden er zijn en hoe u die beoordeelt
 • Wat de kwaliteit en betekenis van de uitkomsten is
 • Wat dit betekent voor de wijze van sturing van uw organisatie
 • Wat de volgende stappen zijn voor uw organisatie
 • Hoe u privacy borgt en welke ethische dilemma’s u moet onderkennen.

Resultaten

Na het afronden van de masterclass ‘Data science in 1 dag’ bent u in staat te beoordelen of en zo ja hoe data science bruikbaar is in uw organisatie. Waar mogelijk heeft u praktische handvatten ontvangen om met uw eigen casus aan de slag te gaan. Indien wenselijk kunnen onze experts op maat een verdere verdieping aanbieden rondom uw specifieke casus. Tot slot ontvangt u van Berenschot een officieel certificaat van deelname.

Groepsgrootte

7 - 15 deelnemers.

Trainer

Ard Kot

Ard Kot is Consultant bij Berenschot en houdt zich bezig met procesoptimalisatie, modellering en cijfermatige analyses. Hij is een expert op het gebied van data science en door zijn achtergrond als ingenieur weet hij als geen ander de technische processen bij bedrijven te doorgronden.

Data

Deze masterclass vindt plaats op de volgende datum:

 • 5 maart 2020 van 9.30 tot 17.00 uur

Uw investering

U betaalt voor deze opleiding:

 • Opleidingskosten: € 795,00
 • Arrangementskosten: € 48,50

Totaal: € 843,50 (vrijgesteld van btw(?)).

Omdat Berenschot ingeschreven is bij het Register Kort Beroepsonderwijs kunnen we, als organisatieadviesbureau, opleidingen btw-vrij aanbieden via de Berenschot Academy.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier. Wilt u eerst meer informatie? Neem contact op via het contactformulier of 030 - 291 6917.