Ontwerpen van een agile organisatie


Training

De termen ‘agile’ en ‘agility’ hebben de afgelopen jaren een overweldigende hoeveelheid managementpublicaties en congressen opgeleverd. Als leidinggevende kunt u het concept van agile organiseren dan ook lastig negeren. Tijdens de training ‘Ontwerpen van een agile organisatie’ gaat u dit soms ongrijpbare concept aan een nader onderzoek onderwerpen, ontdekt u waar het vandaan komt en leert u meer over de randvoorwaarden en uitkomsten en de laatste inzichten rond agile organiseren. De focus ligt tijdens deze training op de manier waarop een organisatie ‘agile’ kan worden vanuit het perspectief van het organisatieontwerp.

Duur

Investering

Locatie

1 dag

€ 783,50

Utrecht

Voor wie?

Deze training is ontwikkeld voor leidinggevenden en die meer willen weten over 'organizational agility' en de mate waarin dit kan bijdragen aan team- en organisatiedoelstellingen.

Resultaat

Na afloop van deze training weet u wat er precies wordt verstaan onder ‘agile organiseren’. Ook kunt u uitleggen waar dit concept vandaan komt en hoe het zich verhoudt tot soortgelijke concepten. Daarnaast kent u de criteria waaraan een organisatie moet voldoen om agile genoemd te worden. Verder weet u onder welke omstandigheden een organisatie zou moeten streven naar ‘agility’. Tevens kent u een aantal organisatiemodellen die kunnen bijdragen aan 'agile organiseren’. Bovendien bent u op de hoogte van de aspecten die aandacht verdienen bij ontwerpen van – en het maken van de transitie naar - een agile organisatie.

Programma

Tijdens de training wordt achtereenvolgend aandacht besteed aan:

  • Wat is agile organiseren?
  • Waarom zou een organisatie agile moeten worden?
  • Hoe kan organisatieontwerp helpen om agile te worden?
  • Wat zijn klassieke en eigentijdse organisatiemodellen die kunnen helpen om agile te worden?
  • Hoe ziet de transitie naar agile organiseren eruit en wat zijn de uitdagingen?

Deze onderwerpen verkent u samen met de andere deelnemers aan de hand van uw eigen context en aanleidingen voor agile organiseren. Gedurende de dag zult u opdrachten uitvoeren die de brug slaan tussen de theorie en de praktijk.

Aanpak

De training bestaat uit een combinatie van college, discussie en het werken aan opdrachten in subgroepen. De training is gebaseerd op de collegereeks ‘Organizing for agility’ die de trainer Jeroen ven Bree geeft aan de University of Amsterdam Business School. Na afloop ontvangt u een hand-out van de presentatie.

Te behalen

Na het afronden van deze training ontvangt u van Berenschot een officieel certificaat van deelname.

Groepsgrootte

10 - 20 deelnemers.

Trainers

Jeroen van Bree

Jeroen van Bree is Managing consultant bij Berenschot. Met zo’n twintig jaar advieservaring ondersteunt hij managers en bestuurders bij het ontwerpen en inrichten van hun organisatie. Daarnaast is hij voorzitter van het European Organisation Design Forum, de vakvereniging van Europese organisatieontwerpers.

Anissa Oukhiar

Anissa Oukhiar is Consultant bij Berenschot en houdt zich primair bezig met HR en organisatie-inrichting. Dit doet ze zowel op hoofdlijnen (besturing en structuur) als in de details (functies). Als verbinder krijgt ze energie van onderzoeken en puzzelen.

Ime Hüsken

Ime Hüsken is Senior consultant bij Berenschot en ontwerper van organisaties. Hij begeleidt, zowel inhoudelijk als procesmatig, verandertrajecten met als doel de strategie te optimaliseren. Hij wordt daarbij geïnspireerd door het faciliteren in de groei en ontwikkeling van mensen en organisaties.

Peter Kuiperij

Peter Kuiperij is Senior consultant bij Berenschot op het gebied van organisatieontwerp. Hij is specialist in complexe verandertrajecten die gerelateerd zijn aan de strategische doelstellingen van organisaties. Hij heeft daarmee ook ervaring gedaan in allerlei sectoren, zowel in het bedrijfsleven als het openbaar bestuur.

Data

Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk. Voor vragen kunt u contact opnemen met de Berenschot Academy via 030 - 291 6917 uur

Uw investering

U betaalt voor deze opleiding:

  • Opleidingskosten: € 735,00
  • Arrangementskosten: € 48,50

Totaal: € 783,50 (vrijgesteld van btw(?)).

Omdat Berenschot ingeschreven is bij het Register Kort Beroepsonderwijs kunnen we, als organisatieadviesbureau, opleidingen btw-vrij aanbieden via de Berenschot Academy.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier. Wilt u eerst meer informatie? Neem contact op via het contactformulier of 030 - 291 6917.

Bekijk hier (pdf, 3.2 MB) een voorproefje op uw training.


Berenschot Academy - Training Ontwerpen van een agile organisatie

Trainers

Jeroen van Bree - Training agile organisatie

Jeroen van Bree
Managing consultant

Anissa Oukhiar - Training agile organisatie

Anissa Oukhiar
Consultant

Ime Hüsken - Training agile organisatie

Ime Hüsken
Senior consultant

Peter Kuiperij - Training agile organisatie

Peter Kuiperij
Senior consultant