Organisatieontwerp voor management


Training

Wat is de waarde van structuur in tijden van agile, scrum en zelfsturing? Staat structuur de wendbaarheid niet in de weg? En wat betekenen trends en ontwikkelingen zoals digitalisering voor uw organisatie? In de training ‘Organisatieontwerp voor management’ krijgt u concrete handvatten om zelf op een gestructureerde manier uw organisatie klaar te maken voor de toekomst. Doe uw voordeel met het abc voor organisatieontwerp!

Duur

Investering

Locatie

1 dag

€ 678,50

Utrecht

Voor wie?

Deze training is vooral gericht op business leaders binnen (middel)grote organisaties, bestuurders/ managers in overheidsorganisaties, HR-managers en interne organisatieadviseurs.

Resultaat

Na afloop van deze training kent u de geschiedenis, het wetenschappelijk kader en actuele ontwikkelingen rond organisatieontwerp. Ook krijgt u inzicht in de wijze waarop u  om ontwerpvraagstukken het best kunt aanpakken. U heeft in werkgroepen ervaring opgedaan met het toepassen van concrete methodieken aan de hand van een casus. Dit betreft zowel de analyse, het ontwerp als de implementatie van een organisatieontwerp. Op basis hiervan bent u in staat zelf het ontwerp van uw eigen organisatie te verbeteren.

Programma

De training start met een introductie en kennismaking, waarna u college krijgt over de basis van organisatieontwerp. Daarnaast behandelen we verschillende modellen en de ontwikkelingen die daaraan ten grondslag liggen. Vervolgens geven we inzicht in de beste manier om ontwerpvraagstukken aan te pakken.

In het middagprogramma doet u in werkgroepen ervaring op met concrete methodieken aan de hand van een casus. Daarbij horen twee sessies:

  • De analyse van het organisatieontwerp
  • Het kiezen van het ontwerp en de implementatie hiervan

Aanpak

Tijdens deze training wordt gebruikt gemaakt van verschillende werkvormen. Het ochtendprogramma is in collegevorm en ‘s middags gaat u met andere deelnemers in ontwerpteams actief aan de slag. Na afloop ontvangt u een hand-out van de presentatie.

Te behalen

Na het afronden van deze training ontvangt u van Berenschot een officieel certificaat van deelname.

Groepsgrootte

5 - 20 deelnemers.

Trainers

Jeroen van Bree

Jeroen van Bree is Managing consultant bij Berenschot. Met zo’n twintig jaar advieservaring ondersteunt hij managers en bestuurders bij het ontwerpen en inrichten van hun organisatie. Daarnaast is hij voorzitter van het European Organisation Design Forum, de vakvereniging van Europese organisatieontwerpers.

Peter Kuiperij

Peter Kuiperij is Senior consultant bij Berenschot op het gebied van organisatieontwerp. Hij is specialist in complexe verandertrajecten die gerelateerd zijn aan de strategische doelstellingen van organisaties. Hij heeft daarmee ook ervaring gedaan in allerlei sectoren, zowel in het bedrijfsleven als het openbaar bestuur.

Christiaan Gort

Christiaan Gort is Senior managing consultant bij Berenschot. Hij is gespecialiseerd in ontwerpvraagstukken in de publieke sector, waarbij hij zich richt op het effectiever inrichten van organisaties om maatschappelijke doelen te behalen. Zo heeft hij ruime ervaring met opdrachten voor rijksdiensten en gemeenten.

Ime Hüsken

Ime Hüsken is Senior consultant bij Berenschot en ontwerper van organisaties. Hij begeleidt, zowel inhoudelijk als procesmatig, verandertrajecten met als doel de strategie te optimaliseren. Hij wordt daarbij geïnspireerd door het faciliteren in de groei en ontwikkeling van mensen en organisaties.

Anissa Oukhiar

Anissa Oukhiar is Consultant bij Berenschot en houdt zich primair bezig met HR en organisatie-inrichting. Dit doet ze zowel op hoofdlijnen (besturing en structuur) als in de details (functies). Als verbinder krijgt ze energie van onderzoeken en puzzelen.

Data

De training is gepland op:

  • 8 februari 2021 van 09:30 tot 17:00 uur

Uw investering

U betaalt voor deze opleiding:

  • Opleidingskosten: € 630,00
  • Arrangementskosten: € 48,50

Totaal: € 678,50 (vrijgesteld van btw(?)).

Omdat Berenschot ingeschreven is bij het Register Kort Beroepsonderwijs kunnen we, als organisatieadviesbureau, opleidingen btw-vrij aanbieden via de Berenschot Academy.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier. Wilt u eerst meer informatie? Neem contact op via het contactformulier of 030 - 291 6917.


Berenschot Academy - Masterclass Organisatieontwerp voor management

Trainers

Jeroen van Bree - Masterclass organisatieontwerp voor management

Jeroen van Bree
Managing consultant

Peter Kuiperij - Masterclass organisatieontwerp voor management

Peter Kuiperij
Senior consultant

Christiaan Gort - Masterclass Organisatieontwerp voor management

Christiaan Gort
Senior managing consultant

Ime Hüsken_klein

Ime Hüsken

Senior consultant

Anissa Oukhiar - Masterclass Organisatieontwerp voor management

Anissa Oukhiar
Consultant