Organisatieontwerp voor management


Training

Wat is de waarde van structuur in tijden van agile, scrum en zelfsturing? Staat structuur de wendbaarheid niet in de weg? En wat betekenen trends en ontwikkelingen zoals digitalisering voor uw organisatie? In de training ‘Organisatieontwerp voor management’ krijgt u concrete handvatten om zelf op een gestructureerde manier uw organisatie klaar te maken voor de toekomst. Doe uw voordeel met het abc voor organisatieontwerp!

Voor wie?

Duur

Investering

Locatie

Managers 1 dag

€ 678,50

Utrecht

Programma

De training ‘Organisatieontwerp voor management’ start met een introductie en kennismaking, waarna u college krijgt over de basis van organisatieontwerp. Daarnaast behandelen we verschillende modellen en de ontwikkelingen die daaraan ten grondslag liggen. Vervolgens geven we inzicht in de beste manier om ontwerpvraagstukken aan te pakken.

In het middagprogramma doet u in werkgroepen ervaring op met concrete methodieken aan de hand van een casus. Daarbij horen twee sessies:

  • De analyse van het organisatieontwerp
  • Het kiezen van het ontwerp en de implementatie hiervan

Voor wie?

Deze training is vooral gericht op business leaders binnen (middel)grote organisaties, bestuurders/ managers in overheidsorganisaties, HR-managers en interne organisatieadviseurs.

Aanpak

Tijdens de training ‘Organisatieontwerp voor management’ krijgt u te maken met verschillende werkvormen. Het ochtendprogramma is in collegevorm en ‘s middags gaat u met andere deelnemers in ontwerpteams aan de slag. Na afloop ontvangt u een hand-out van de presentatie.

Leerdoelen

Tijdens de training maakt u kennis met de geschiedenis, het wetenschappelijk kader en ontwikkelingen rond organisatieontwerp. Ook krijgt u inzicht in de beste manier om  ontwerpvraagstukken aan te pakken. Tot slot doet u in werkgroepen ervaring op met concrete methodieken aan de hand van een casus. Dit betreft zowel de analyse, het ontwerp als de implementatie van een organisatieontwerp.

Resultaten

De training ‘Organisatieontwerp voor management’ biedt u inzicht in de waarde van structuur en de wetenschappelijk onderbouwde ‘waarheden’ rond dit onderwerp. Na afloop van deze training bent u in staat zelf het ontwerp van uw eigen organisatie te verbeteren.

Na het afronden van deze training ontvangt u van Berenschot een officieel certificaat van deelname.

Groepsgrootte

8 - 20 deelnemers.

Trainers

Jeroen van Bree

Jeroen van Bree is Managing consultant bij Berenschot. Met zo’n twintig jaar advieservaring ondersteunt hij managers en bestuurders bij het ontwerpen en inrichten van hun organisatie. Daarnaast is hij voorzitter van het European Organisation Design Forum, de vakvereniging van Europese organisatieontwerpers.

Peter Kuiperij

Peter Kuiperij is Senior consultant bij Berenschot op het gebied van organisatieontwerp. Hij is specialist in complexe verandertrajecten die gerelateerd zijn aan de strategische doelstellingen van organisaties. Hij heeft daarmee ook ervaring gedaan in allerlei sectoren, zowel in het bedrijfsleven als het openbaar bestuur.

Christiaan Gort

Christiaan Gort is Senior managing consultant bij Berenschot. Hij is gespecialiseerd in ontwerpvraagstukken in de publieke sector, waarbij hij zich richt op het effectiever inrichten van organisaties om maatschappelijke doelen te behalen. Zo heeft hij ruime ervaring met opdrachten voor rijksdiensten en gemeenten.

Anissa Oukhiar

Anissa Oukhiar is Consultant bij Berenschot en houdt zich primair bezig met HR en organisatie-inrichting. Dit doet ze zowel op hoofdlijnen (besturing en structuur) als in de details (functies). Als verbinder krijgt ze energie van onderzoeken en puzzelen.

Data

Voor deze training kunt u kiezen uit de volgende data:

  • 12 december 2019 van 9.00 tot 17.00
  • 18 februari 2020 van 9.00 tot 17.00

Uw investering

U betaalt voor deze opleiding:

  • Opleidingskosten: € 630,00
  • Arrangementskosten: € 48,50

Totaal: € 678,50 (vrijgesteld van btw(?)).

Omdat Berenschot ingeschreven is bij het Register Kort Beroepsonderwijs kunnen we, als organisatieadviesbureau, opleidingen btw-vrij aanbieden via de Berenschot Academy.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier. Wilt u eerst meer informatie? Neem contact op via het contactformulier of 030 - 291 68 13.


Berenschot Academy - Masterclass Organisatieontwerp voor management

Trainers

Jeroen van Bree - Masterclass organisatieontwerp voor management

Jeroen van Bree
Managing consultant

Peter Kuiperij - Masterclass organisatieontwerp voor management

Peter Kuiperij
Senior consultant

Christiaan Gort - Masterclass Organisatieontwerp voor management

Christiaan Gort
Senior managing consultant

Anissa Oukhiar - Masterclass Organisatieontwerp voor management

Anissa Oukhiar
Consultant