Tags

Duurzame inzetbaarheid: dialoogsessie voor sectoren


Training

Voortschrijdende technologie, vergrijzing, langer doorwerken, tekorten op de arbeidsmarkt. Maatschappelijke trends zorgen voor de nodige vraagstukken omtrent de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers. Aan de hand van het dialoogspel duurzame inzetbaarheid van Berenschot gaat u met elkaar in gesprek over de issues binnen uw sector. Samen bepaalt u wat nodig is om medewerkers en hun werk ook in de toekomst op elkaar af te stemmen en welke thema’s zich lenen om vanuit een sectorfonds te ondersteunen of juist aan de bedrijven en medewerkers zelf over te laten. Eerdere deelnemers geven terug dat de werkvorm inspireert en op een prettige manier het gesprek helpt voeren. De opdrachten zijn afwisselend en leuk om te doen. Er zit tempo in de werkvorm omdat voor elke vraag een vaste tijd is gepland.

Voor wie?

Duur

Investering

Locatie

Beleidsmedewerkers en (HR-)professionals uit één sector 1 dagdeel

€ 229,50

Utrecht

Programma

Met het dialoogspel 'Duurzame inzetbaarheid' gaat u samen met andere beleidsmedewerkers van verschillende branches en sectoren met elkaar in gesprek over duurzame inzetbaarheid. Dit gebeurt aan de hand van een aantal vragen, waarbij de volgende punten aan de orde komen:

 • Kenmerken van de organisatie en aard van het werk.
 • Huidige inzetbaarheid van medewerkers.
 • Toekomstige ontwikkelingen en de impact ervan op medewerkers.
 • Het huidige inzetbaarheidsbeleid.
 • Geschikte acties en middelen.

Rondom deze onderwerpen wisselt u issues waar u mee zit uit met andere deelnemers en bespreekt hoe u thema’s oppakt. Aan het eind van het dialoogspel heeft u zicht op de belangrijkste issues voor uw eigen sector en inspiratie om met de belangrijkste thema’s aan de slag te gaan.

Voor wie?

Het dialoogspel ‘Duurzame inzetbaarheid’ is bedoeld voor afgevaardigden van sector-/O&O-fondsen (beleidsmedewerkers). Het spel kan ook gespeeld worden door meerdere (HR-)professionals uit één sector om te komen tot een gezamenlijk sectorbeeld.

Aanpak

Na een introductie van het dialoogspel (groot spelbord met vragen) en het begrip duurzame inzetbaarheid, gaat u samen met andere deelnemers het spel spelen. Tijdens het spel staan de onderwerpen op een groot spelbord waar u met de andere deelnemers omheen staat of zit. Vergelijkbare sectoren worden bij voorkeur geclusterd om één spelbord. Elk onderwerp wordt besproken aan de hand van opdrachten, waarbij de dialoog heel belangrijk is. Na afloop worden de ervaringen per bord en de belangrijkste inzichten gedeeld. Tevens maakt u een eigen analyse aan de hand van een aantekenboekje met checklists.

Leerdoelen

Het dialoogspel resulteert in kennis van de volgende zaken:

 • Visie op duurzame inzetbaarheid.
 • Huidige stand van zaken rond inzetbaarheid van medewerkers.
 • Belangrijkste uitdagingen voor toekomstige inzetbaarheid.
 • Oplossingsrichtingen.
 • Acties voor duurzame inzetbaarheid en wat deze moeten opleveren.

Resultaten

Na afloop van het dialoogspel 'Duurzame inzetbaarheid' heeft u zicht op de belangrijkste aangrijpingspunten voor duurzame inzetbaarheid. Ook heeft u een beeld van welke thema’s voor uw sector vooral relevant zijn en ideeën om met die thema’s aan de slag te gaan. Verder heeft u kennisgemaakt met het dialoogspel en kunt u bepalen of het ook voor bedrijven in uw sector interessant is om te spelen.

Na het afronden van dit dialoogspel ontvangt u van Berenschot een officieel certificaat van deelname.

Groepsgrootte

6 - 25 deelnemers.

Trainers

Francel Vos

Francel Vos is Managing consultant bij Berenschot. Ze is gespecialiseerd in Strategisch HRM, duurzame inzetbaarheid en new skills waarmee ze organisaties helpt om de personele bezetting op een toekomstbestendige manier in te richten. Verbinden en vernieuwen is waar zij energie van krijgt.

Laura Keijzer

Laura Keijzer houdt zich als Senior consultant bij Berenschot bezig met vraagstukken op het gebied van strategisch HRM. Ze helpt organisaties op weg om hun medewerkers productief, gezond en gelukkig te kunnen laten werken. Eén van haar specialisaties betreft het duurzaam inzetbaar houden van medewerkers.

Emmy Hertogh

Emmy Hertogh is Consultant bij Berenschot. Met een achtergrond in psychologie en bedrijfskunde is ze gespecialiseerd in de vertaalslag van mens naar organisatie, en andersom. Hierbij streeft ze ernaar de effectiviteit en gezondheid van de organisatie te verbeteren.

Anke van Rossum

Anke van Rossum is Consultant bij Berenschot op het gebied van participatie, de inclusieve arbeidsmarkt en duurzame inzetbaarheid. Haar focus ligt op het verbinden van mens, organisatie en omgeving: samen richting een oplossing.

Evelien Bults

Evelien Bults is Senior consultant bij Berenschot. Zij houdt zich onder andere bezig met het opstellen van HR-strategieën en het vertalen daarvan naar HR-beleid. De afgelopen jaren heeft ze zich verdiept en als expert ontwikkeld op verschillende HR-thema’s, zoals strategische personeelsplanning, talentmanagement en duurzame inzetbaarheid.

Linda Blokzijl

Linda Blokzijl is Senior consultant bij Berenschot en werkzaam binnen de sector Zorg en Welzijn. Als adviseur, projectleider en procesbegeleider zet zij zich in voor het verbeteren van bedrijfsvoering, strategie en de inzetbaarheid van medewerkers.

Data

Deze training vindt plaats op de volgende data:

 • 20 februari 2020 van 13.00 tot 17.00

Uw investering

U betaalt voor deze opleiding:

 • Opleidingskosten: € 205,00
 • Arrangementskosten: € 24,50

Totaal: € 229,50 (vrijgesteld van btw(?)).

Omdat Berenschot ingeschreven is bij het Register Kort Beroepsonderwijs kunnen we, als organisatieadviesbureau, opleidingen btw-vrij aanbieden via de Berenschot Academy.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier. Wilt u eerst meer informatie? Neem contact op via het contactformulier of 030 - 291 6917.


Berenschot Academy - Dialoogspel duurzame inzetbaarheid

Trainers

Fancel Vos - Dialoogspel Duurzame inzetbaarheid voor sectoren

Francel Vos
Managing consultant

Laura Keijzer - Dialoogspel Duurzame inzetbaarheid voor sectoren

Laura Keijzer
Senior consultant

Emmy Hertogh - Dialoogspel Duurzame inzetbaarheid voor sectoren

Emmy Hertogh
Consultant

Anke van Rossum - Dialoogspel Duurzame inzetbaarheid voor sectoren

Anke van Rossum
Consultant

Evelien Bults - Dialoogspel Duurzame inzetbaarheid voor sectoren

Evelien Bults
Senior consultant

Linda Blokzijl - Dialoogspel Duurzame inzetbaarheid voor sectoren

Linda Blokzijl (zorg)
Senior consultant

HR-webinars

Weinig tijd en toch behoefte aan kwalitatieve inspiratie als HR-professional? Bekijk de meest relevante HR-webinars.