Toponderhandelaar in 1 dag


Masterclass

Waarom is het vaak lastig om ‘nee’ te zeggen in een werkoverleg? Hoe komt het dat wanneer we het over geld hebben onderhandelingen vaak veranderen in strijd of competitie? Waarom is de ene onderhandeling een feest voor beide partijen terwijl dit voor anderen juist een zure beleving is? De masterclass ‘Toponderhandelaar in 1 dag’ geeft antwoord op bovenstaande vragen en zorgt ervoor dat u niet alleen bekwaam wordt in het herkennen van onderhandelingen, maar er ook plezier in krijgt om optimale waarde uit onderhandelingen te halen!

In deze eendaagse masterclass van Tim Masselink, psycholoog, ervaren onderhandelcoach en coauteur van het boek Toponderhandelaars, leert u op praktische en interactieve wijze effectief te onderhandelen.

Voor wie?

Duur

Investering

Locatie

Professionals 1 dag

€ 995,00

Utrecht

Programma

In de masterclass leert u in 1 dag meer over de essentie van het onderhandelen. U krijgt duidelijke uitleg over de theorie en de modellen en hoe u deze kunt toepassen in situaties en cases uit uw eigen praktijk. Ook gaat u tijdens de masterclass aan de slag met Methodisch Onderhandelen en krijgt u meer inzicht in uw comfort zone en uw eigen valkuilen tijdens onderhandelen en beïnvloeding.

Tijdens de dag behandelen we:

 • Essentiële principes van het onderhandelen.
 • Onderhandelen in het dagelijks leven.
 • Leer nee zeggen.
 • Met zelfvertrouwen onderhandelingen ingaan.
 • Voorbereiding en strategie: Methodisch Onderhandelen.
 • Hoe u in plaats van praten over posities in belangen kunt leren denken.
 • Simulaties, feedback en reflectiesessies.

Voor wie?

De masterclass ‘Toponderhandelaar in 1 dag’ is bedoeld voor ervaren professionals in zowel de profit- als de not-for-profitsector.

Aanpak

De masterclass ‘Toponderhandelaar in 1 dag’ combineert moderne inzichten op onderhandelen met veel aandacht voor uw eigen gedrag: de psychologie van het onderhandelen. De masterclass heeft dan ook een sterke praktische insteek. Korte simulaties zorgen ervoor dat u beter voorbereid en met meer zelfvertrouwen onderhandelingen tegemoet treedt. Verder is er volop ruimte voor discussie, interactie en uitwisseling van best practices tussen de deelnemers. De groepen zijn klein om persoonlijke feedback te garanderen.

Leerdoelen

Tijdens de masterclass leert u meer waarde halen uit uw onderhandelingen door te onderhandelen vanuit de essentiële theorieën en modellen. Ook krijgt u meer zicht in uw eigen comfort zone (en bijbehorende valkuilen) tijdens onderhandelingen en leert u hoe u hier effectief mee om kan gaan. U gaat aan de slag met het oefenen van vaardigheden om stevig en met plezier uw komende onderhandelingen in te gaan.

Resultaten

Na deze masterclass heeft u een verrassende, nieuwe kijk op onderhandelen waarmee u meer waarde gaat halen uit iedere onderhandeling U herkent overal in het dagelijks leven onderhandelsituaties en haalt er meer uit. Bovendien beschikt u over het zelfvertrouwen om met meer grip en plezier lastige onderhandelingen in te gaan.

Na het afronden van deze masterclass, ontvangt u een Berenschot certificaat van deelname.

Groepsgrootte

6 - 13 deelnemers.

Trainer

Tim Masselink

Tim Masselink is Senior consultant bij Berenschot en gespecialiseerd in complexe beïnvloedingsvraagstukken. Hij biedt mensen de tools om effectief met conflicten om te gaan en meer waarde te halen uit onderhandelingen. Daarnaast onderzocht hij hoe Nederlandse experts omgaan met gedrag en interactie tijdens onderhandelingen en schreef hierover het boek Toponderhandelaars.

Data

Voor deze masterclass kunt u kiezen uit de volgende data:

 • 27 november 2019 van 9.00 tot 17.00 uur
 • 7 januari 2020 van 9.00 tot 17.00 uur
 • 20 februari 2020 van 9.00 tot 17.00 uur

Uw investering

U betaalt voor deze opleiding:

 • Opleidingskosten: € 995,00*
 • Arrangementskosten: € 48,50

Totaal: € 1.043,50  (vrijgesteld van btw(?)).

*Alle deelnemers aan de masterclass ontvangen een exemplaar van het boek Toponderhandelaars.

Omdat Berenschot ingeschreven is bij het Register Kort Beroepsonderwijs kunnen we, als organisatieadviesbureau, opleidingen btw-vrij aanbieden via de Berenschot Academy.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier. Wilt u eerst meer informatie? Neem contact op via het contactformulier of 030 - 291 68 13.