Agile en scrum: the basics


Training

Agile werken is een manier van organiseren waarbij producten, diensten of functionaliteiten kort en cyclisch in zogeheten scrums worden opgeleverd. Wensen van gebruikers zijn hierbij leidend en er wordt aangesloten bij ontwikkelingen in de markt. Wilt u op een interactieve manier kennismaken met agile en scrum? Dan is de training ‘Agile en scrum: the basics’ de training die u zoekt. In één dagdeel leert u de principes van agile en scrum en hoe u deze kunt toepassen. Naast uitleg over de theorie en basisprincipes, gaat u ook direct aan de slag met de methodes in diverse simulaties. De nadruk ligt dus vooral op de praktijk. U zult ontdekken dat u agile en scrum in bijna elke omgeving kunt inzetten!

Duur

Investering

Locatie

3,5 uur € 549,50 Utrecht

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over agile en scrum.

Resultaat

Na de training weet u wat agile werken is en wat scrum inhoudt. U weet welke voordelen agile werken met zich meebrengt en wanneer het zinvol is om scrum toe te passen. Daarnaast heeft u diverse agile en scrum methodes ervaren tijdens verschillende simulaties. Mede op basis van deze simulaties kunt u de methodes direct in de praktijk toepassen.

Programma

Tijdens de training ‘Agile en scrum: the basics’ komt u meer te weten over de filosofie van agile werken en de meerwaarde in veranderende omgevingen. Dit leggen we uit over de gehele breedte van een organisatie. Scrum is een manier om agile te werken. U krijgt uitleg over hoe scrum werkt, waarom deze aanpak werkt en wat dit betekent voor een project in termen van budget, tijd, kwaliteit en features.

Dankzij het gebruik van simulaties krijgt u de kans de theorie direct in praktijk te brengen. Zo moet u onder andere voor een opdrachtgever iets opleveren, leert u prioriteiten te stellen en ontdekt u hoe u door middel van pokeren tijd kunt inschatten. Verder krijgt u ervaringen aangereikt van zowel manieren van werken binnen de bestaande organisatie (Berenschot) alsmede het gebruik van scrum bij een extern project.

Aanpak

Een belangrijk onderdeel van de training ‘Agile en scrum: the basics’ zijn de simulaties. Met behulp hiervan kunt u de theorie direct in praktijk brengen. Dat helpt u de concepten te doorgronden en verheldert tegelijkertijd de toepassing en het gebruik van agile en scrum.

Te behalen

Na het afronden van deze training ontvangt u van Berenschot een officieel certificaat van deelname.

Groepsgrootte

5 – 20 deelnemers.

Trainers

Rosa-May Postma

Rosa-May Postma is consultant bij Berenschot op het gebied van digitale innovatie en informatiemanagement. Zij heeft brede ervaring in projectmanagement van strategische ICT-projecten in de publieke sector. Dankzij haar achtergrond in information science en data analytics is zij goed in staat strategische en operationele datagedreven vraagstukken te verbinden. Zij is gecertificeerd scrum master.

Rutger Bianchi

Rutger Bianchi is consultant bij Berenschot en geeft op een interactieve manier trainingen over de basics van scrum en agile. Hij doet dit vanuit zijn eigen ervaringen in het gebruik van deze filosofieën in zowel korte snelle als complexere langdurige projecten.

Data

De training is gepland op:

  • 13 april 2021 van 13:00 tot 17:00 uur

Uw investering

U betaalt voor deze opleiding:

  • Opleidingskosten: € 525,00
  • Arrangementskosten: € 24,50
  • Totaal: € 549,50 (vrijgesteld van btw(?)).

Omdat Berenschot ingeschreven is bij het Register Kort Beroepsonderwijs kunnen we, als organisatieadviesbureau, opleidingen btw-vrij aanbieden via de Berenschot Academy.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier. Wilt u eerst meer informatie? Neem contact op via het contactformulier of 030 - 291 6917.