Design thinking: ontketen uw creativiteit


Training

Design thinking is een ontwerpmethode die u helpt om de behoefte van de gebruiker centraal te stellen in de oplossingen die u bedenkt. Daarnaast biedt design thinking een kader waarbinnen u ideeën snel ontwikkelt tot concrete producten. Gegarandeerd succes! Bent u op zoek naar creatieve en concrete oplossingen voor vraagstukken? En wilt u design thinking leren toepassen in één dag? In de training 'Design training' doen we dat! U maakt kennis met de methode en krijgt inzicht in de principes. Ook krijgt u van ons de laatste wetenschappelijke inzichten over het ontketenen van creativiteit en ontvangt u handvatten om de methode in uw eigen werkomgeving toe te passen.

Duur

Investering

Locatie

1 dag

€ 678,50

Utrecht

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor iedereen die behoefte heeft aan handvatten en methoden om meer te innoveren in de organisatie of om creativiteit meer ruimte te geven in zijn team.

Resultaat

Na afloop van deze training bent u in staat de methode design thinking op vraagstukken binnen uw team en organisatie toe te passen. Zodoende komt u tot concrete oplossingen of producten. U kent de theoretische achtergrond en weet bij welk soort vraagstukken design thinking toegevoegde waarde heeft. Tijdens de training gaat u het proces van design thinking in de praktijk doorlopen en de meerwaarde ervaren. Zo komt u tot een concrete oplossing voor een zelf ingebracht probleem. U krijgt veel praktische tips en tricks die helpen om design thinking in de praktijk effectief in te zetten. Bovendien kunt u verfrissende brainstormtechnieken toepassen.

Programma

Tijdens de training 'Design thinking' gaat u, na een korte toelichting op de werkwijze van design thinking, in subgroepen met behulp van een handleiding aan de slag met een zelfgekozen vraagstuk waarbij creativiteit gewenst is. U onderzoekt het standpunt en de behoeften van betrokkenen en probeert tot een ontwerpvraag te komen. Verder leert u hoe u een brainstormsessie kunt gebruiken om ideeën te genereren en vervolgens een idee te ‘bouwen’ of te visualiseren. Daarna test elke subgroep zijn ontwerp op andere subgroepen en discussieert u over wat de nieuwe inzichten betekenen voor de volgende stap. Tot slot bedenkt u wat u gaat meenemen naar uw dagelijkse praktijk en formuleert u een eigen experiment. Voorafgaand aan de training vragen we u na te denken over wanneer u het meest creatief bent.

Aanpak

Bij de training ‘Design thinking’ doorloopt u in één dag alle stappen van design thinking. U brengt zelf een uitdaging of vraagstuk in waar de groep mee aan de slag gaat. Wij begeleiden de stappen en geven voor elke stap uitleg en praktische tips. Na elke stap reflecteert u op de stap en de opgedane kennis en inzichten. Aan het eind van de dag beschikt u over voldoende handvatten om de methode zelf toe te passen in de praktijk.

design-thinking-model

Te behalen

Na het afronden van deze training ontvangt u van Berenschot een officieel certificaat van deelname.

Groepsgrootte

8 - 12 deelnemers.

Trainers

Daniëlle Salawan Bessie

Daniëlle is Consultant bij Berenschot op het gebied van Strategisch HRM. Zij heeft een achtergrond in de arbeids- en organisatiepsychologie. Bij Berenschot houdt zij zich bezig met vraagstukken op het gebied van strategisch HRM, arbeidsmarktvraagstukken en het leren en ontwikkelen van medewerkers. Zij heeft hierbij oog voor de strategische aanhaking van beleid en instrumenten om zo goed mogelijk te kunnen anticiperen op de toekomst. Daniëlle ontdekt graag met betrokkenheid en enthousiasme waar de motivaties en talenten van mensen liggen om op een optimale manier de organisatiedoelstellingen en de mens met elkaar te verbinden.

Esther van der Mark

Esther is Consultant bij Berenschot binnen het domein Zorg en Welzijn. Ze heeft zorginhoudelijke ervaring als orthopedagoog en bestuurskundige kennis en werkt in opdracht voor de overheid, de semioverheid en diverse zorgaanbieders. Zo heeft ze kennis van verschillende niveaus, zowel systeemniveau als uitvoerend niveau. Ze houdt zich onder meer bezig met impact evaluaties, verandermanagement en samenwerkingsvraagstukken. Esther heeft aandacht voor verschillende perspectieven en belangen en kan deze met elkaar verbinden, om zo organisaties te helpen met complexe uitdagingen van nu en in de toekomst.

Datum

De training is gepland op:

  • 19 januari 2021 van 09.30 tot 17.00 uur
  • 15 april 2021 van 09.30 tot 17.00 uur

Uw investering

U betaalt voor deze opleiding:

  • Opleidingskosten: € 630,00
  • Arrangementskosten: € 48,50

Totaal: € 678,50 (vrijgesteld van btw(?)).

Omdat Berenschot ingeschreven is bij het Register Kort Beroepsonderwijs kunnen we, als organisatieadviesbureau, opleidingen btw-vrij aanbieden via de Berenschot Academy.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier. Wilt u eerst meer informatie? Neem contact op via het contactformulier of 030 - 291 6917.


Berenschot Academy - Training design thinking

Trainers

Danielle Salawan Bessie _klein

Daniëlle Salawan Bessie

Consultant
Esther van der Mark klein

Esther van der Mark

Consultant