Design thinking: ontketen uw creativiteit


Training

Op zoek naar creatieve en concrete oplossingen voor vraagstukken? En wilt u design thinking leren toepassen in één dag? In de training 'Design training' doen we dat! U maakt kennis met de methode en krijgt inzicht in de principes. Ook krijgt u van ons de laatste wetenschappelijke inzichten over het ontketenen van creativiteit en ontvangt u handvatten om de methode in uw eigen werkomgeving toe te passen.

Design thinking is een ontwerpmethode die u helpt om de behoefte van de gebruiker centraal te stellen in de oplossingen die u bedenkt. Daarnaast biedt design thinking een kader waarbinnen u ideeën snel ontwikkelt tot concrete producten. Gegarandeerd succes!

Voor wie?

Duur

Investering

Locatie

Professionals 1 dag

€ 633,50

Utrecht

Programma

Tijdens de training 'Design thinking' gaat u, na een korte toelichting op de werkwijze van design thinking, in subgroepen met behulp van een handleiding aan de slag met een zelfgekozen vraagstuk waarbij creativiteit gewenst is. U onderzoekt het standpunt en de behoeften van betrokkenen en probeert tot een ontwerpvraag te komen. Verder leert u hoe u een brainstormsessie kunt gebruiken om ideeën te genereren en vervolgens een idee te ‘bouwen’ of te visualiseren. Daarna test elke subgroep zijn ontwerp op andere subgroepen en discussieert u over wat de nieuwe inzichten betekenen voor de volgende stap. Tot slot bedenkt u wat u gaat meenemen naar uw dagelijkse praktijk en formuleert u een eigen experiment. Voorafgaand aan de training vragen we u na te denken over wanneer u het meest creatief bent.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor iedereen die behoefte heeft aan handvatten en methoden om meer te innoveren in de organisatie of om creativiteit meer ruimte te geven in zijn team.

Aanpak

Bij de training ‘Design thinking’ doorloopt u in één dag alle stappen van design thinking. U brengt zelf een uitdaging of vraagstuk in waar de groep mee aan de slag gaat. Wij begeleiden de stappen en geven voor elke stap uitleg en praktische tips. Na elke stap reflecteert u op de stap en de opgedane kennis en inzichten. Aan het eind van de dag beschikt u over voldoende handvatten om de methode zelf toe te passen in de praktijk.

design-thinking-model

Leerdoelen

Tijdens de training staan de volgende leerdoelen centraal:

  • Op een andere wijze naar problemen en uitdagingen kijken.
  • Met oplossingen komen die beter bij de mensen achter de vraag passen.
  • Theoretische kennis opdoen van design thinking.
  • Direct in de praktijk het proces van design thinking doorlopen en de meerwaarde ervaren.
  • Praktische tips en tricks hoe toe te passen in de eigen praktijk.

Resultaten

Na de training 'Design thinking' bent u in staat de methode design thinking toe te passen op vraagstukken binnen uw organisatie of uw team en zodoende tot concrete oplossingen of producten te komen. U heeft daarbij kennis van diverse, verfrissende brainstormtechnieken en weet bij welke soorten vraagstukken design thinking toegevoegde waarde heeft. Tot slot heeft u een concrete oplossing voor een zelf ingebracht probleem.

Na het afronden van deze training ontvangt u van Berenschot een officieel certificaat van deelname.

Groepsgrootte

6 - 12 deelnemers.

Trainers

Justin Plug

Justin Plug is Consultant bij Berenschot. Als psycholoog kent hij de cognitieve processen die bij leren horen en creëert daarmee de juiste omstandigheden voor persoonlijke ontwikkeling. Aanvullend hierop heeft hij volop ervaring met design thinking in de praktijk.

Mariska Peeters

Mariska Peeters is Consultant bij Berenschot binnen het domein veiligheid en crisismanagement. Ze houdt zich bezig met duurzame inzetbaarheid, leiderschap en verandermanagement. Met haar ervaring als adviseur en trainer zet ze zich in om organisaties te helpen met deze complexe opgaven.

Datum

  • 19 maart 2020 van 9.30 tot 17.00 uur

Uw investering

U betaalt voor deze opleiding:

  • Opleidingskosten: € 585,00
  • Arrangementskosten: € 48,50

Totaal: € 633,50 (vrijgesteld van btw(?)).

Omdat Berenschot ingeschreven is bij het Register Kort Beroepsonderwijs kunnen we, als organisatieadviesbureau, opleidingen btw-vrij aanbieden via de Berenschot Academy.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier. Wilt u eerst meer informatie? Neem contact op via het contactformulier of 030 - 291 6917.