Terugblik Inhousedag 2016

Gepubliceerd op 4 april 2016

Afgelopen woensdag vond de Inhousedag bij Berenschot plaats. Ruim negentig studenten en young professionals ontfermden zich over elf cases van verschillende adviesgroepen. Vanuit Berenschot Inclusief waren er maar liefst vijventwintig deelnemers.

En wat als je nu eens geen formulieren gebruikt?” De aanwezigen kijken Wouter Verbeek, casebegeleider voor de case “Hoe kunnen bedrijfsprocessen efficiënter?”, een beetje wazig aan. Ze spelen de Lira-game, waarin ze het proces nabootsen van het bestellen van een auto tot de oplevering ervan. Op deze manier proeven ze van het werk binnen Operations, een van de elf cases die werden voorgelegd aan de deelnemers van de Inhousedag.

Dan begint het bij de deelnemers te dagen. Zo’n formulier heb je helemaal niet nodig en is in dit geval zelfs een belemmering in het proces! Terwijl de deelnemers een voor een hun aha-erlebnis ervaren, bespreken ze op welke fronten het proces efficiënter kan. Kort daarna leveren de deelnemers binnen twee minuten tijd en met veel enthousiasme alweer de eerste vierdeurs in legosteentjes af.

Bij de borrel, blije gezichten en positieve verhalen over de dag. De interactieve cases zijn duidelijk in goede aarde gevallen. Hier en daar worden adviseurs met deelnemers verbonden en wordt de wens meerdere malen uitgesproken om als stagiair of trainee een kijkje in onze keuken te nemen. Daarover is dan ook met passie gesproken door Ottelie Voogd (stagiair) en Bart Keijzer (trainee).

De diversiteit was tijdens de inhousedag breed vertegenwoordigd. Er waren deelnemers vanuit onze samenwerking met de UAF, Young Global People, Stichting Studeren en Werken op maat, Onbeperkt aan de Slag en nog wat anderen vanuit het netwerk van Ingrid Beukman, waarvan er twee deelnemers zijn uitgenodigd voor een gesprek. Allen uiteraard WO geschoold en veelal ervaren. Er waren ook een aantal deelnemers met een afstand tot de banenmarkt vanwege een handicap.