Webinar: rekenschap voor HR; de zin van opleiden

Gepubliceerd op 15 april 2016

De HR-experts van Berenschot bundelen de krachten met Skillstown (voorheen: HEMA academie) als het gaat om kennisdeling omtrent HR-gerelateerde onderwerpen door het aanbieden van een maandelijks webinar.

Uit verschillende salarisonderzoeken blijkt het belang dat (potentiële) werknemers hechten aan goede opleidingsmogelijkheden, maar zijn er ook facetten waarmee het belang en het rendement van opleidingen inzichtelijk gemaakt kunnen worden?

Mogen we tevreden zijn als deelnemers een opleiding gemiddeld met een 7,6 beoordelen of moeten we meer willen weten? Kortom: kan HR rekenschap geven van de inspanningen die op dit terrein binnen de organisatie geleverd worden? En wat zijn de effecten van het korten of niet volledig benutten van opleidingsbudgetten?

Tijdens dit webinar zal Hans van der Spek de verschillende invalshoeken duiden waarlangs de toegevoegde waarde, oftewel de bedrijfseconomische zin, van opleiden inzichtelijk gemaakt kan worden.

Spreker

Hans van der Spek (1961) is Manager Kenniscentrum HRM, senior managing consultant bij Berenschot en docent bij Avans+ , Utrecht Business School en de HR Academy. Hij is al bijna 30 jaar actief op het snijvlak van Finance, ICT en HR. Vol enthousiasme deelt hij zijn kennis en inzichten met zijn publiek, via de pers of als spreker op seminars.

Binnen Berenschot voert Van der Spek voornamelijk projecten uit gericht op de financiële aspecten rondom HR. Denk bijvoorbeeld aan harmonisatie van arbeidsvoorwaarden, due dillengence onderzoeken en collectieve en individuele beloningsonderzoeken. Ook adviseert hij opdrachtgevers ten aanzien van vraagstukken met betrekking tot de inrichting van de HRM-afdeling, de personeels- en salarisadministratie of de keuze en implementatie van HRM-software.

Daarnaast is Hans van der Spek verantwoordelijk voor de uitvoering van verschillende onderzoeken en surveys op het gebied van HR en arbeidsvoorwaarden.


Zie ook