Onderzoek naar de beloning van bèta’s


Ook dit jaar houden Technisch Weekblad en Berenschot, in samenwerking met branchevereniging NLIngenieurs, een grootschalig onderzoek naar de beloning van ingenieurs en hoger-opgeleide bèta’s.

Vorig jaar zagen we dat het herstel van de Nederlandse economie langzamerhand ook zichtbaar werd in het salaris van hogeropgeleide bèta’s en ingenieurs. Zij zagen hun salaris afgelopen jaar gemiddeld met 3,8 % stijgen, terwijl ze het jaar ervoor nog een salarisstijging van slechts 2,1% verwachtten, zo bleek uit het TW Salarisonderzoek 2015.

Dit onderzoek is erop gericht informatie over primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van ingenieurs en hoger opgeleide bèta’s over het afgelopen jaar te verzamelen. Deze gegevens vergelijken we met de resultaten van de onderzoeken van voorgaande jaren. Vorig jaar werd het onderzoek door bijna 3.000 mensen ingevuld. Daarmee kunnen we ontwikkelingen en trends gaan identificeren, en kunt u uw arbeidsvoorwaarden vergelijken met die van uw collega’s.

Dankzij uw medewerking kunnen Technisch Weekblad en Berenschot dit onderzoek doen. We vragen u ongeveer vijftien minuten de tijd te nemen om de enquête zorgvuldig in te vullen, uiteraard volledig anoniem. De uitkomsten worden gepubliceerd in Technisch Weekblad 45, de Special Arbeidsmarkt & Opleidingen (verschijningsdatum 11 november).

Bent u als werknemer of ZZP-er geïnteresseerd in deelname aan het onderzoek? Klik dan hier om uw deelname te starten. Wanneer u de enquête volledig invult, maakt u kans op mooie prijzen. De winnaar mag kiezen uit een Lego Technic-model van de Limited Edition Porsche 911 GT3 RS t.w.v. € 340 of ‘Delicieus logeren’ t.w.v. € 249, (een culinair weekendje weg). De twee andere prijzen zijn een Google Chromecast mediastreamer t.w.v. € 39.

tw2016prijzen

Voor een indruk van de verwerking van de data kunt u kijken naar het TW Salarisonderzoek 2015.

tw2016logo