Functie salarisadministrateur stuk complexer


Ruim twee derde van de payroll professionals in Nederland vindt dat zijn of haar functie de laatste jaren zwaarder is geworden. Als oorzaak noemen zij vooral een toename in de complexiteit van het werk (75%), maar ook een hogere werkdruk (64%).

Dat is de uitkomst van het Trendonderzoek Salaris Professionals 2016, het grootste onderzoek naar de functie van salarisprofessionals in Nederland, met ruim 1.000 respondenten. Trendonderzoek Salaris Professionals is een initiatief van het Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting (NIRPA), en wordt uitgevoerd door Performa Uitgeverij in samenwerking met Berenschot. Het gehele Trendonderzoek Salaris Professionals wordt op 13 september 2016 gepubliceerd en toegelicht door Hella Sylva en Hans van der Spek. Dit gebeurt tijdens het NIRPA-congres in Utrecht. Daarna is het volledige onderzoek ook op te vragen via het secretariaat van NIRPA.

NIRPA is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk. Het NIRPA staat al sinds 2004 voor kwaliteitsborging van professionals werkzaam in het vakgebied payroll.

payroll