Enthousiasme over Operations Summer School


Afgelopen week presenteerden de drie deelnemers van de Berenschot Operations Summer School de resultaten van hun praktijkonderzoeken bij bedrijven binnen het thema “Is Lean ook mean?” Ze kijken terug op een mooie en leerzame ervaring bij Berenschot, die ook nog eens waardevolle data en bevindingen voor ons bureau heeft opgeleverd.

“Ben je Pokémon aan het zoeken?” was de reactie van een medewerker op de werkvloer toen één van de studenten gebruikmaakte van de Multi-Moment-Opname (MMO) app van Berenschot voor een productiviteitsonderzoek. De studente spreekt van een leuke ervaring tijdens de Berenschot Operations Summer School: “We kregen aan het begin veel verantwoordelijkheid en de consultants hielpen ons goed op weg.”

Naast de onderzoeken bij bedrijven namen de studenten ook deel aan de Yellow Belt Lean Six Sigma training en werkten zij aan een case over de “Factory of the Future” van Brainport Industries Campus. Hiervoor berekenden ze gezamenlijk de besparingen van de Brainport Industries Campus, de plaats waar de “Factory of the Future” gevestigd moet worden. Met name de praktijkervaring sprak hen aan: “Nu moesten we iets zeggen over een bepaalde vraag waar we niet alle data voor hadden. Waar je op de universiteit dan meer onderzoek moet doen, is daar bij bedrijven vaak geen tijd voor. Om dan uit te vinden wat je wel met zekerheid kan zeggen, is een behoorlijke uitdaging.”

img-1241

img-1279