Berenschot voert opnieuw samen met vLm en Logistiek.nl een salarisonderzoek uit

Gepubliceerd op 17 februari 2016

In tegenstelling tot veel andere salarisonderzoeken zijn de respondenten niet de werkgevers, maar de werknemers. Het onderzoek wordt uitgevoerd via een online-enquête die via deze website en die van de partners te benaderen is. Weet u als logistiek professional wat u waard bent? Wat zijn de trends en ontwikkelingen binnen logistieke en SCM functies? Op onder andere deze vragen willen Berenschot en vLm ondersteund door Logistiek, graag een antwoord geven.

De beloningsspecialisten van Berenschot hebben jarenlange ervaring met dit type onderzoek in diverse sectoren en functie types. Dit onderzoek levert waardevolle informatie op voor de deelnemers en hun collega's. Informatie die men kan gebruiken bij functionerings-, beoordelings- en sollicitatiegesprekken.

Nu de arbeidsmarkt lijkt aan te trekken, geven ook logistiek professionals aan weer wat meer om zich heen te kijken op zoek naar nieuwe uitdagingen. De vraag is of het salarisniveau daarbij van doorslaggevend belang is. Misschien zijn het andere arbeidsomstandigheden, zoals het nieuwe werken, ruimte om te ‘ondernemen’ of de werksfeer, collegialiteit en stijl van leidinggeven. Wellicht zijn de opleidingsmogelijkheden heel beperkt en is de kans om door te groeien in de organisatie vrijwel afwezig. Het vLm onderzoek gaat het antwoord geven op deze vragen.

Het onderzoek is gericht op professionals en leidinggevenden in de logistiek en op supply chain management afdelingen. Dat kunnen mensen zijn in loondienst, werkzaam als zzp-er of mensen die op dit moment niet een vast dienstverband hebben, maar daar wel naar op zoek zijn. Voor elke categorie is een aparte vragenlijst gemaakt.

Op een goed inzicht te krijgen begint het onderzoek met een aantal persoonlijke gegevens op te vragen over opleiding en werkervaring. Verder zijn er vragen over de organisatie in algemene zin en over de functie met de bijbehorende verantwoordelijkheden. Aansluitend wordt gevraagd om het salarisniveau te vermelden plus de extra’s in de vorm van bonussen en winstuitkeringen. Ook wil vLm graag weten of u salaris heeft ingeleverd, of juist beter bent beloond (al dan niet flexibel) en wat u voor komend jaar op dit punt verwacht.

Tot slot komt een aantal stellingen voorbij om te achterhalen in hoeverre logistiek managers tevreden zijn met hun huidige baan en wat ze graag verandert zouden willen zien.

Met dit onderzoek wil vLm een verdere invulling geven aan haar missie: het prikkelen en ondersteunen van de logstieke- of scm professional in haar of zijn carrière (en daarmee aan de ontwikkeling van het vakgebied en het succes van organisaties). Naast het onderzoek zullen een of meer discussie sessies plaatsvinden met vLm-leden.

De onderzoekresultaten worden gepubliceerd in Logistiek en een gezamenlijk uit te geven white paper. Tijdens het vLm Jaarcongres (15 juni 2016) zullen de uitkomsten nader worden toegelicht!

Het onderzoek kost u slechts 10 minuten van uw tijd en is indien gewenst anoniem. Deelnemers maken bovendien kans op toegang tot het vLm Gala van de Logistiek 2016 in november. Hier wordt onder andere de Nederlandse Logistiek Prijs uitgereikt. Er worden twee dinerplaatsen verloot t.w.v. €750,-.

Start de vragenlijst

Hartelijk dank voor uw medewerking.

500_adviseur-finish-lr-2