Gemeente Etten-Leur gefeliciteerd met de nieuwe lichting Lean Greenbelts

Gepubliceerd op 29 februari 2016

Op 25 februari hebben 11 medewerkers van de gemeente Etten-Leur met succes de Lean Greenbelt opleiding van Berenschot afgerond. Ook via deze weg willen we hen van harte feliciteren en succes wensen bij Lean-projecten en continu verbeteren in de toekomst!

Lean

Lean is een methode waarbij gezamenlijk word gestreefd naar het gezamenlijk continu verbeteren van de toegevoegde klantwaarde van processen. Activiteiten die geen toegevoegde waarde hebben voor de klant, worden ‘verspilling’ genoemd. Denk bijvoorbeeld aan onnodig wachten op collega’s of systemen, niet leren van gemaakte fouten, onbenut talent, onnodige controles en zoeken naar spullen. De toegevoegde waarde wordt dus vergroot door ‘verspillingen’ systematisch te identificeren en deze weg te nemen, en is maximaal als de klant precies krijgt wat hij wil, op het moment dat hij het wil en tegen een zo laag mogelijke inspanning. De methode leidt tot het reduceren van kosten, het verhogen van de klanttevredenheid én het verkorten van de doorlooptijd.

Steeds meer gemeenten adopteren deze wijze van continu verbeteren, waarbij denken en handelen vanuit ketenprocessen en de behoeften van de grote diversiteit aan klanten centraal staan.

Lean toepassen

Berenschot heeft reeds bij verschillende organisaties, zowel in de private als de publieke sector, Lean Six Sigma ingevoerd. Wij ondersteunen door:

  • De juiste Lean Six Sigma-stap te zetten afhankelijk van de fase van uw verbeterprojecten.
  • Op het juiste moment het juiste "gereedschap" in te zetten bij het probleem.
  • Het verzorgen van de nodige opleiding en training van uw medewerkers.
  • Te voorkomen dat u in de valkuilen van Lean Six Sigma stapt, bijvoorbeeld door direct denken in oplossingen zonder dat u het probleem voldoende hebt doorgrond.

Integraal onderdeel van de opleidingen die wij verzorgen, is het uitvoeren van een eigen project.

500_20160225-133930


Zie ook