Lean Six Sigma, in de gemeente!

Gepubliceerd op 8 januari 2016

Gisteren verzorgde Berenschot de tweede dag van de Lean Green Belt opleiding voor de gemeente Etten-Leur. In de opleiding staat naast de theorie, het direct zelf uitvoeren van een verbeterproject centraal.

Het was weer een intensieve leerzame dag met veel mooie Green Belt-projecten bij de gemeente Etten-Leur! De trainers vanuit Berenschot waren Marvin Hanekamp en voormalig Berenschotadviseur Pieter Theeuwes.

Lean Six Sigma is een integrale en structurele verbetermethodiek gericht op het verminderen van ongewenste variatie en verspilling in processen, zodat klanten alleen en precies die producten en diensten krijgen waaraan zij behoefte hebben, op het moment dat zij daaraan behoefte hebben en dat tegen zo laag mogelijke kosten. De methode leidt tot een continu verbeterende organisatie, verhoging van de klant- en medewerkertevredenheid, verkorting van de doorlooptijd én kostenreductie.

Steeds meer gemeenten adopteren deze wijze van continu verbeteren, waarbij denken en handelen vanuit ketenprocessen en de behoeften van de grote diversiteit aan klanten centraal staan.

Heb je meer vragen over de opleiding, neem contact op met ons!

500_naamloos2-2