Video webinar: HR-professional worstelt met arbeidsmarkt

Gepubliceerd op 21 juli 2016

Donderdag 14 juli presenteerden wij tijdens een webinar de arbeidsmarktgerelateerde resultaten van het HR Trends-onderzoek, een jaarlijks terugkerend, onafhankelijk en representatief onderzoek van salaris- en HR-dienstverlener ADP Nederland, organisatieadviesbureau Berenschot en Performa Uitgeverij. Dit grootste onderzoek onder HR-professionals in Nederland werd dit jaar gehouden onder ruim 1000 HR-professionals in eigen land. HR Trends 2016-2017 is tot stand gekomen met hulp van HR-beroepsverenigingen, certificeerders, intermediairs en vaktijdschriften.

Hoewel de werkloze beroepsbevolking nog altijd aanzienlijk groter is dan voor de crisis, merkt ook de HR-professional in bepaalde sectoren dat de arbeidsmarkt aantrekt. Uit het jaarlijkse HR Trends-onderzoek blijkt dat ruim een derde van de HR-professionals inmiddels knelpunten ervaart bij de werving van nieuwe medewerkers. Vorig jaar was dit bij slechts een kwart van hen een probleem en men had deze toename ook niet voorzien.

Tijdens het webinar besprak Hans van der Spek de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, die HR-professionals in de praktijk ervaren. Het video van het webinar is hier terug te zien.

500_1h

Hans van der Spek (1961) is Manager Kenniscentrum HRM, senior managing consultant bij Berenschot en docent bij Avans+, Utrecht Business School en de HR Academy. Hij is al bijna 30 jaar actief op het snijvlak van Finance, ICT en HR. Vol enthousiasme deelt hij zijn kennis en inzichten met zijn publiek, via de pers of als spreker op seminars.

Binnen Berenschot voert Van der Spek voornamelijk projecten uit gericht op de financiële aspecten rondom HR. Denk aan harmonisatie van arbeidsvoorwaarden, due diligence onderzoeken en collectieve en individuele beloningsonderzoeken. Ook adviseert hij opdrachtgevers over vraagstukken rond de inrichting van de HRM-afdeling, de personeels- en salarisadministratie of de keuze en implementatie van HRM-software.

Verder is Hans van der Spek verantwoordelijk voor de uitvoering van verschillende onderzoeken en surveys op het gebied van HR en arbeidsvoorwaarden.