Onderzoek gestart naar arbeidsvoorwaarden van IT-ers

Gepubliceerd op 1 maart 2016

Berenschot voert dit jaar, in samenwerking met Ngi-NGN, voor de 17e keer samen met AutomatiseringGids de jaarlijkse Salary Survey uit. Een jaarlijks onderzoek naar de beloning van mensen werkzaam bij Nederlandse IT-bedrijven, IT-dienstverleners en IT-gebruikersorganisaties.

Het onderzoek van AutomatiseringGids en Berenschot is erop gericht informatie over primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van IT-professionals en IT-managers over het afgelopen jaar te verzamelen. Dat maakt het mogelijk ontwikkelingen in de beloning te zien, trends te identificeren en vergelijkingen te maken met de beloning in eerdere jaren. Ook dit jaar stellen we vragen over inkomen en tariefstelling aan zelfstandigen of freelancers werkzaam in de IT.

Nu de arbeidsmarkt lijkt aan te trekken, geven ook IT-professionals aan weer wat meer om zich heen te kijken op zoek naar nieuwe uitdagingen. De vraag is of het salarisniveau daarbij van doorslaggevend belang is. Misschien zijn het andere arbeidsomstandigheden, zoals het nieuwe werken, ruimte om te ‘ondernemen’ of de werksfeer, collegialiteit en stijl van leidinggeven. Wellicht zijn de opleidingsmogelijkheden heel beperkt en is de kans om door te groeien in de organisatie vrijwel afwezig. Het IT salarisonderzoek gaat ook op deze vragen het antwoord geven.

De vragenlijst staat open voor iedereen die als IT'er werkzaam is. Er is een vragenlijst specifiek ingericht voor zzp'ers.

Het onderzoek loopt van woensdag 24 februari tot en met maandag 25 april. De Salary Survey 2016 wordt gepubliceerd in AutomatiseringGids nummer 11, van 10 juni aanstaande.

Meedoen kost ongeveer vijftien minuten van uw tijd. Het invullen gaat sneller als u uw salarisstrookje bij de hand heeft. Onder de mensen die de enquête geheel invullen, wordt net als voorgaande jaren een prijzenpakket verloot.

Zelf werkzaam in de IT?

Wilt u weten wat uw collega’s en branchegenoten verdienen? En of uw salaris en arbeidsvoorwaarden hiermee in lijn liggen? Doe dan mee aan de AG Salary Survey. U maakt bovendien kans op fraaie prijzen, zoals een iPad Air.

Doe mee en klik hier!