Webinar: toelichting uitkomsten jaarlijkse IT Salary Survey

Gepubliceerd op 27 mei 2016

Berenschot en AutomatiseringGids doen jaarlijks, in samenwerking met de Ngi-NGN (de Nederlandse beroepsvereniging van en voor ICT-professionals en –managers), onderzoek naar de salarissen en primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van IT-professionals en -managers in Nederland. De resultaten van dit salarisonderzoek publiceren en presenteren we op donderdag 9 juni.

Graag nodigen wij u uit om op donderdag 9 juni a.s. als eerste de uitkomsten en bevindingen van het jaarlijkse IT Salary Survey onderzoek te vernemen.De IT Salary Survey signaleert de bewegingen op de arbeidsmarkt, meet de salarisontwikkelingen en geeft inzicht in de wensen en behoeften van werknemers in de ICT. Om deze gegevens te verzamelen voert AutomatiseringGids i.s.m. Berenschot en Ngi-NGN het jaarlijkse IT Salarisonderzoek uit. Is de opleving van de economie zichtbaar in de Nederlandse ICT-sector? Hoe liggen de verschillende salarisniveaus dit jaar? En wat beweegt ICT-ers om van werkgever te veranderen of om juist te blijven? Voor wie willen ICT-ers graag werken? En staat uw bedrijf op hun shortlist?

Spreker

Hans van der Spek (1961) is Manager Kenniscentrum HRM, senior managing consultant bij Berenschot en docent bij Avans+ , Utrecht Business School en de HR Academy. Hij is al bijna 30 jaar actief op het snijvlak van Finance, ICT en HR. Vol enthousiasme deelt hij zijn kennis en inzichten met zijn publiek, via de pers of als spreker op seminars.

Binnen Berenschot voert Van der Spek voornamelijk projecten uit gericht op de financiële aspecten rondom HR. Denk bijvoorbeeld aan harmonisatie van arbeidsvoorwaarden, due dillengence onderzoeken en collectieve en individuele beloningsonderzoeken. Ook adviseert hij opdrachtgevers ten aanzien van vraagstukken met betrekking tot de inrichting van de HRM-afdeling, de personeels- en salarisadministratie of de keuze en implementatie van HRM-software.

Daarnaast is Hans van der Spek verantwoordelijk voor de uitvoering van verschillende onderzoeken en surveys op het gebied van HR en arbeidsvoorwaarden

500_hansf

500_ag2014-3

500_ngi-ngn

500_aglogo

500_promoag2016-2