Stageplusprogramma - open voor sollicitatie


Wil jij nóg meer uit je stage halen? En het adviesvak écht in de praktijk ervaren? Dan is het stageplusprogramma misschien iets voor jou! In februari 2017 start voor de negende keer het stageplusprogramma van Berenschot. Het programma voor excellente studenten die net dat beetje extra uit hun stage willen halen.

Wat is het stageplusprogramma?

Het stageplusprogramma biedt je de mogelijkheid om naast je reguliere stage het adviesvak (beter) te leren kennen. Daarbij staan persoonlijke ontwikkeling, reflectie en verantwoordelijkheid centraal. Het stageplusprogramma kent een regulier en een plus-gedeelte:

  • Regulier: een stage van 5 maanden (1 februari t/m 30 juni 2017) bij Berenschot. Deze stage is fulltime, met uitzondering van enkele verplichte uren voor je studie of scriptie. Tijdens de stage werk je mee in lopende opdrachten. Je wordt intensief begeleid door een adviseur van Berenschot die je ondersteunt in de ontwikkeling van professionele vaardigheden en het toepassen en operationaliseren van concepten en theorieën.
  • Plus: het volgen van trainingen professionele (advies)vaardigheden verzorgd door ervaren adviseurs en het van begin tot eind uitvoeren van een adviesopdracht voor een echte klant. Dit doe je samen met de andere stagiairs die deelnemen aan het stageplusprogramma.

Hoe ziet het stageplusprogramma eruit?

Gedurende je stage heb je ongeveer één keer in de zes weken een bijeenkomst van het stageplusprogramma. Daarbij krijg je trainingen in adviesvaardigheden zoals het structureren van een gesprek en projectmanagement. Ook kun je dan ervaringen uitwisselen met andere stagiairs.

Daarnaast voer je samen met de andere stagiairs een adviesopdracht uit voor een echte klant met een echt vraagstuk! In voorgaande jaren waren dit bijvoorbeeld Connexxion en het Rode Kruis. Deze opdracht voer je als stageplusprogrammateam zelfstandig uit, waarbij je, waar nodig en gewenst, begeleiding krijgt van ervaren Berenschot-adviseurs.

Gedurende je stage neemt het stageplusprogramma (trainingen en adviesopdracht) ongeveer 0,5 tot 1 dag in beslag. De overige dagen besteed je aan het reguliere programma.

Voor wie is het stageplusprogramma?

Het stageplusprogramma is bedoeld voor masterstudenten die bovengemiddeld gemotiveerd zijn en een bijzondere interesse hebben in het adviesvak.

Om te kunnen deelnemen aan het stageplusprogramma, is een afgeronde bacheloropleiding vereist. Per jaar bieden wij circa zeven studenten de mogelijkheid het stageplusprogramma te doorlopen. Hiervoor geldt een selectie- en toelatingsprocedure.