Onderzoek ‘Werken in de advocatuur’ weer van start

Gepubliceerd op 14 september 2016

Hoe ervaren advocaten hun werk? Dat onderzoeken organisatiebureau Berenschot en Sdu voor het derde jaar op rij. De resultaten worden dit najaar gepubliceerd in een special van het online Advocatie Magazine.

De vorige editie van ‘Werken in de advocatuur’ liet zien dat de doelgroep optimistischer was over de economische toekomst dan het jaar ervoor. Eén op de vijf advocaten keek uit naar een andere baan, en dat gevoel was sterker onder werknemers bij grote kantoren. Daar keek 35% van de leeftijdsgroep 31-45 jaar rond. Als redenen voor het verlangen naar ander werk, werden genoemd: de sfeer bevalt niet en onvoldoende ontwikkelingsmogelijkheden. Pas op de derde plaats kwam geld. Opvallend was verder dat het percentage thuiswerkers afgenomen was ondanks het feit dat hiertoe wel meer mogelijkheden werden geboden.

Andere uitkomsten: het gevoel van zelfvertrouwen naar buiten toe nam toe. 65% van de advocaten maakte zich een stuk minder zorgen om negatieve publiciteit dan in 2014. Wel had maar liefst 40% van de respondenten de indruk dat hij of zij niet marktconform betaald krijgt. Voor 2015 rekende nog ‘maar’ 45% op hogere inkomsten.

Hoe staat het nu met het werk in de advocatuur? Komen de verwachtingen omtrent bijvoorbeeld het inkomen uit? U leest het dit najaar in een special van het online Advocatie Magazine! Zelf deelnemen aan het onderzoek? Klik dan hier!

SDU advocatuur