Sluitingsdata aanvraagronde Eurostars 2017 bekend

Gepubliceerd op 29 september 2016

Eurostars is een Europees innovatieprogramma dat (internationale) marktgerichte R&D-projecten op in principe alle technologiegebieden cofinanciert. Internationale samenwerking is het sleutelwoord; doorgaans werken in een Eurostars-project organisaties uit drie of vier verschillende landen met elkaar samen. Naast de meeste Europese landen zijn ook Canada, Zuid-Korea en Zuid-Afrika aan Eurostars verbonden.

Het programma richt zich specifiek op mkb-bedrijven. Grotere organisaties kunnen als partner deelnemen aan het project, zolang de samenwerking in balans is en de nadruk op het mkb ligt. De subsidiebijdrage is afhankelijk van het type organisatie en het soort activiteiten. Voor bedrijven bedraagt dit 35% voor onderzoek en 25% voor ontwikkeling; voor kennisinstellingen 50% voor onderzoek en 25% voor ontwikkeling. Voor het mkb geldt een toeslag van 10%.

De eerste aanvraagronde in 2017 sluit op 2 maart 2017 en de tweede sluit op 14 september 2017. De openingsdata worden op een later moment bekendgemaakt.