Optimale governance Lucas Onderwijs Den Haag onderzocht

Gepubliceerd op 25 augustus 2017

In opdracht van de Raad van Toezicht van Lucas Onderwijs heeft een commissie de optimale governance van de Interconfessionele Scholengroep Westland (ISW) binnen Lucas Onderwijs onderzocht. Onlangs presenteerde de commissie haar bevindingen, visie en aanbevelingen in het eindrapport Glashelder.

Lucas Onderwijs heeft circa 34.000 leerlingen en verzorgt primair en voortgezet onderwijs in Den Haag, Delft en het Westland. De Interconfessionele Scholengroep Westland (ISW) is onderdeel van Lucas en telt zes scholen voor voortgezet onderwijs. De wens vanuit de Vereniging Voortgezet Onderwijs Westland (VVOW) om de zeggenschap over het VO binnen het Westland te vergroten, was voor de Raad van Toezicht van Lucas Onderwijs aanleiding een commissie in te stellen om de optimale governance van OSW binnen Lucas Onderwijs te onderzoeken.

Deze commissie, bestaande uit Theo Camps en Roel in ’t Veld met medewerking van Roeleke Vunderink en Angela Liebregts en de KWINK groep, sprak met ruim zeventig mensen vanuit Lucas Onderwijs en ISW en met betrokkenen in het Westland met kennis van en ervaring met onderwijs en economie. Tevens werd een conferentie gehouden met deelnemers vanuit Lucas en ISW en met gemeentebestuurders, ondernemers en vertegenwoordigers van het onderwijs in het Westland. Lucas Onderwijs en de VVOW gaan de gedane voorstellen in het eindrapport Glashelder de komende tijd gezamenlijk uitwerken.