Succesvolle Berenschot Operations Summer School

Gepubliceerd op 15 augustus 2017

Donderdag 10 augustus presenteerden de zes deelnemers aan de Berenschot Operations Summer School de bevindingen van hun onderzoek aan opdrachtgevers en Berenschot. In lijn met het thema ‘Excellence for Man and Machine’ keken ze bij een drietal bedrijven naar de kansen om bedrijfsprocessen te optimaliseren.

De eindpresentatie was het sluitstuk van de opleiding, die begon met één week training: Yellow Belt Lean Six Sigma, supply chain management en adviesvaardigheden. Vervolgens doorliepen de studenten in drie weken een volledig adviestraject van intake tot eindpresentatie. Hiervoor waren ze veel bij de deelnemende bedrijven op locaties in Nijmegen, Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Venlo. “Op basis van multimomentopname en continue tijdsregistratiestudies keken de studenten op de werkvloer waar bedrijfsprocessen verbeterd zouden kunnen worden. Dit gebeurde zelfstandig of in groepjes van twee”, vertelt Jan Warnaars, een van de begeleidende Berenschot-adviseurs. “Op basis van het onderzoek volgde een advies aan de manager. Een van de managers gaf aan dat er door het onderzoek van de Summer School-student anders naar het huidige proces werd gekeken. Waar de medewerkers eerst aarzelden om de instellingen van het geautomatiseerde proces te veranderen, waren ze na twee weken om en gingen zij zelf nieuwsgierig verder met het proces te optimaliseren.”

De studenten waren erg enthousiast over de Operations Summer School. Vooral het feit dat ze zelfstandig naar bedrijven werden gestuurd en veel verantwoordelijkheid kregen, sprak hen aan. Ook de betrokken houding van de begeleiders en andere Berenschot collega’s werd zeer gewaardeerd. Berenschot kijkt terug op een geslaagde Berenschot Operations Summer School en bedankt de studenten en de bedrijven voor hun inzet.