Berenschot in het zonnetje gezet tijdens de 'Dag van de duizend voorbeelden'

Gepubliceerd op 21 februari 2017

Op donderdag 16 februari tijdens de 'Dag van de duizend voorbeelden' werd een aantal Utrechtse werkgevers in het zonnetje gezet wegens bijzondere prestaties op het terrein van de werkgelegenheid voor mensen met arbeidsbeperking. Door deze inzet krijgen steeds meer mensen met een arbeidsbeperking een kans op de arbeidsmarkt.

Deze dag werd georganiseerd door het 100.000-banenteam. In samenwerking met Onbeperkt Aan de Slag waren door het gehele land tal van meets&greets georganiseerd om werkzoekenden direct  in contact te brengen met werkgevers. In Utrecht was er in de jaarbeurs een XXL Meet&Greet OAS in samenwerking met WGS-Utrecht-Midden.

'Berenschot Inclusief' kreeg op deze dag een symbolisch cadeau uitgereikt als dank voor het bieden van werk voor mensen met een arbeidsbeperking, die nu zelf in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Deze mensen brengen voortaan zelf ‘brood op de plank’; vandaar het toepasselijke presentje: een broodplank met grote krentenbol.

De dag startte met een radio-interview met de projectleider van ‘Berenschot Inclusief' Ingrid Beukman in het programma Utrecht is wakker van Radio M-Utrecht. Er werden diverse praktijkvoorbeelden aangehaald en Ingrid verbond het Inclusief ondernemen met Samen Inclusief.

Het interview is te beluisteren vanaf 7:08 via: http://www.rtvutrecht.nl/gemist/uitzending/radiomutrecht/utrecht-is-wakker/20170216-0700/

gbrood op de plank