Call: InnovatiePrestatieContracten-regeling (IPC) 2017

Gepubliceerd op 21 juli 2017

Het ministerie van Economische Zaken opent 21 september 2017 een nieuwe ronde voor de IPC-subsidie. De subsidie is voor een groep van tien tot twintig mkb’ers die gezamenlijk een innovatieve uitdaging willen aangaan binnen hun sector, branche of regio.

Doelgroep

Mkb’ers die samen willen werken aan een innovatief product, dienst, proces of een combinatie hiervan, samen met een non-profitorganisatie die minstens één jaar lang actief is als belangenbehartiger van de mkb’ers. Het project mag maximaal twee jaar duren.

Subsidiebedragen

  • € 3.000 per deelnemer voor de non-profitbelangenbehartiger.
  • Maximaal 35% van de kosten gemaakt door iedere deelnemer, met een maximum van € 25.000 per deelnemer.

Onder de IPC-regeling vallen onder andere loonkosten, kosten van derden en het gebruik en verbruik van apparatuur en materiaal.

Regio Zuid-Holland

Voor bedrijven in de regio Zuid-Holland is er naast het reguliere aanbod een extra mogelijkheid gebruik te maken van een IPC- regeling. Hiervoor moet minstens de helft van de bedrijven gevestigd zijn in Zuid-Holland en samenwerken met ten minste één fieldlab. De innovatie moet bijdragen aan het vormen van een toekomstbestendige economie (Next economy). Dit betreft onderwerpen als blockchain, robotisering en big data.

Deadline

De deadline voor zowel de reguliere regeling als die voor Zuid-Holland is gesteld op 5 oktober 2017.

Ziet u hier kansen voor uw eigen onderneming, neem dan contact op met uw adviseur bij Berenschot, of met een van onze andere ervaren adviseurs.


Meer subsidieregelingen?