Veel belangstelling voor eerste HR Trendcongres

Gepubliceerd op 26 juni 2017

Ondanks het warme weer bezochten zo’n 60 HR-professionals het eerste HR Trendcongres dat op 20 juni plaatsvond in de Buitenplaats Amerongen. Dit nieuwe initiatief voor HR-professionals is gekoppeld aan het grootste onderzoek naar HR-trends in Nederland dat Performa jaarlijks samen met ADP Nederland en Berenschot uitvoert.

HR Trendcongres 20062017 836

Hans van der Spek, bij Berenschot verantwoordelijk voor de uitvoering van het HR Trendonderzoek, trapte af met een presentatie over de uitkomsten van het HR Trendonderzoek. De arbeidsmarkt is volop in beweging, met als gevolg dat organisaties weer krapte ervaren. De ‘war on talent’ is terug van weggeweest en duurzame inzetbaarheid, de beoordelingscyclus en employer branding staan hoog op de agenda.

De drie hoofdthema’s vormden tevens een bruggetje naar de drie sprekers.

Francel Vos, Marieke van Heek en Kilian Wawoe praatten deelnemers uitgebreid bij over duurzame inzetbaarheid, employer branding en performance management om HR professionals future proof te maken. De uitdaging voor HR is om de ontwikkelingen te volgen om deze goed te kunnen inzetten in de eigen organisatie en zodoende de impact van HR te vergroten.

Het aansluitende diner bood deelnemers de mogelijkheid om gedachten en ervaringen uit te wisselen en door te discussiëren over de nieuwe rol van HR. Als aandenken aan deze eerste HR Trendcongres ontvingen ze bovendien het HR Trendrapport 2017.

HR Trendcongres 20062017 881

Berenschot kijkt terug op een geslaagde en inspirerende dag, en ziet uit naar het HR Trendcongres in 2018.

HR Trendcongres 20062017 1007b