Tags

Leergang strategisch management in het voortgezet onderwijs

Gepubliceerd op 1 juni 2017

Als bestuurder in het voortgezet onderwijs worden u en uw organisatie continu met nieuwe ontwikkelingen geconfronteerd. Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen van de digitalisering van leermiddelen en de ondersteunende processen? Hoe speelt u hier effectief op in, en wat betekent dit voor de administratieve last die docenten ervaren? Hoe geeft u vorm aan het groeiend aantal samenwerkingen met zorginstellingen rondom zorgleerlingen, in de samenwerkingsverbanden en met overige partners? Hoe herkent u obstakels voor effectieve samenwerking en welke strategieën kunt u inzetten om deze te omzeilen?

Leren, oefenen en verdiepen

Al deze en andere thema’s komen aan de orde tijdens de leergang ‘Strategisch management voor bestuurders in het voortgezet onderwijs’ van Berenschot. In zeven modules krijgen u en collega-bestuurders antwoord op genoemde vragen en inzicht in best practices uit andere sectoren.
In een groep van maximaal 15 deelnemers verdiept u uw kennis aan de hand van inspirerende sessies door experts van Berenschot, oefent u aan de hand van (uw eigen) cases en wisselt u met collega-bestuurders en de experts van gedachten over de uitwerking van de cases.

Praktische informatie

De leergang wordt op zeven middagen (12.30-16.30 uur inclusief lunch) in het najaar van 2017 verzorgd op ons hoofdkantoor in Utrecht.

MODULE DATUM
1. Vertaling van de strategie naar uw organisatie 14 september
2. Samenwerken 27 september
3. Juridische aspecten 11 oktober
4. Bedrijfsvoering 7 november
5. Strategisch personeelsbeleid 23 november
6. Planmatig werken en het jaarverslag 7 december
7. Verander- en stakeholdermanagement 14 december


De kosten voor de leergang bedragen €2.450,-- per deelnemer. Als u zich aanmeldt, kunt u per module bepalen wie vanuit uw organisatie deze module volgt.

De inschrijving voor deze leergang is gesloten.