Berenschot in Amman voor Buitenlandse Zaken

Gepubliceerd op 10 maart 2017

Deze week vindt de tweede week plaats van het Shiraka trainingsprogramma ‘Communicating with the Public’ van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Robert Wester, Joris de Bie en Alexandra Schippers, adviseurs van Berenschot, verzorgen een programma gericht op overheidscommunicatie voor Arabische ambtenaren uit de landen Algerije, Egypte, Jordanië, Marokko, Tunesië en Libië. De eerste week vond plaats afgelopen december waarvoor alle deelnemers zijn afgereisd naar Den Haag.

Het Shiraka trainingsprogramma (wat staat voor ‘partnership’) is een initiatief van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het ministerie streeft na om de kennis van de deelnemers op het gebied van overheidscommunicatie te verhogen met als doel om het democratische proces binnen deze landen verder te brengen.

In het programma krijgen deelnemers inzicht in de processen van communicatie en in het speelveld tussen overheid en burgers. Ook krijgen de deelnemers praktische communicatieve vaardigheden en competenties aangereikt (Bijv. projectmanagement, presentatievaardigheden, scrum). Al het geleerde stellen de deelnemers meteen in dienst voor een project thuis waarmee ze bijdragen aan ‘communicating with the public’. Daarnaast biedt het programma deelnemers de mogelijkheid om een waardevol netwerk met andere ambtenaren in de Arabische regio te ontwikkelen.

IMG_1594IMG_1610

Voor de tweede week zijn Robert Wester, Joris de Bie en Alexandra Schippers, net als de deelnemers uit de andere landen, afgereisd naar Amman, Jordanië. Voor de week is een rijk en interessant programma ontwikkeld. Naast het werken aan hun eigen project krijgen de deelnemers training in o.a. change management en project management. Er worden workshops gegeven in mediatraining, stakeholder analysis en presentation. Ook vinden er de nodige officiële bezoeken plaatsen. Zo hebben de deelnemers de minister van Media Affairs en de burgemeester van Amman ontmoet. Ook werd een bezoek gebracht aan de Nederlandse ambassade waarbij ze werden verwelkomd door de dienstdoende ambassadeur.

IMG_1579IMG_1591