Berenschot voor VSO naar Bangladesh


Zes Berenschot-adviseurs gaan de komende weken de uitdaging aan om de landbouwsector in Bangladesh een flinke boost te geven. De opdracht komt van VSO, een ontwikkelingshulporganisatie die zich wereldwijd inzet voor de bestrijding van armoede.

De Expeditie

De filosofie van VSO is dat mensen in ontwikkelingslanden zelf hun armoede kunnen bestrijden als ze maar de juiste kennis hebben. In Bangladesh gaat het om meerdere langjarige projecten voor het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes en van inkomen uit de landbouw. Berenschot draagt daar graag zijn steentje aan bij. Dit door het organiseren van de Expeditie, waarbij ervaren adviseurs zichzelf kunnen ontwikkelen in een uitdagende opdracht op onbekend terrein.

Onderzoek lokale samenwerking

Op 14 oktober vertrekken Berenschot-adviseurs Annette de Boer, Marieke Gersdorf, Frank Gortemaker, Daniël Huisman, Luddo Oh en Hans van der Spekvoor twee weken naar Dhaka, Dharampur en Bangladesh. Zij gaan onderzoek doen naar de samenwerking tussen lokale boeren in de vorm van een social franchise en hoe deze het beste kan worden vormgegeven. De eindconclusies van de Expeditie van Berenschot worden gepresenteerd aan VSO Bangladesh.

berenschot-naar-bangladesh-2