Anneke is benieuwd naar de salarissen van collega's in andere branches

Gepubliceerd op 15 maart 2017

Verkoopdirecteur Anneke (48) vindt niet dat ze slecht verdient, maar is benieuwd naar de salarissen van collega's in andere branches.

Nee, ‘Director of Sales & Marketing Benelux’ Anneke (48) vindt zeker niet dat zij slecht verdient. Maar na vier jaar als verkoopdirecteur bij een grote reisorganisatie, kan een beetje ‘benchmarking’ geen kwaad. Voor wie niet werkt in het bedrijfsleven: met benchmarking bedoelt Anneke dat zij graag wil weten of zij in vergelijking met andere directieleden een reëel salaris ontvangt. ‘De reisbranche staat namelijk niet bekend als de best betaalde sector.’

De hoogte van Annekes loon wordt naar eigen zeggen vastgesteld met de CAO Reisbranche. Haar brutoloon is 5.900 euro bruto per maand voor een fulltimebaan. Anneke heeft een leaseauto, laptop en telefoon van de zaak. Bovendien ontvangt zij een jaarlijkse prestatiebonus. Vorig jaar was dat 12.000 euro bruto, ‘maar het is ook weleens nul geweest’.

Niet mis, maar daar staat tegenover dat Anneke verantwoordelijk is voor de prestaties van achttien mensen verdeeld over de Benelux. Dat gaat toch al snel om 50 miljoen euro per jaar.

Bonus

Jurwin Rickets, Berenschot: 'Je vraagt je af hoe jouw salaris zich verhoudt ten opzichte van gelijke functies. Kort door de bocht gedacht is een salaris van 5.900 euro per maand een salaris dat goed past bij een Director Sales & Marketing. Daarnaast zijn ook je secundaire arbeidsvoorwaarden op het eerste aanzicht marktconform. Wellicht interessant om naar te kijken is het eindsalaris van schaal 7 in de cao. Jouw functie valt niet binnen deze cao, maar het geeft je wel een goed beeld van de arbeidsvoorwaarden situatie binnen jouw sector.

Wat ook belangrijk is, is de hoogte van jouw bonus. Je bent verantwoordelijk voor de new sales en marketing en geeft daarnaast leiding aan een groep van achttien medewerkers verspreid over verschillende landen. Functies binnen sales en marketing hebben meestal de mogelijkheid een bonus te verdienen die best kan oplopen tot een aanzienlijk bedrag op jaarbasis. Vandaar dat wij voor deze functies altijd kijken naar het totale jaarbedrag wat mensen verdienen inclusief bonus, commissie of andere vormen van variabel inkomen.

Ik adviseer je om jouw bonus zeker mee te nemen in de salarisvergelijking. Ga ervan uit dat je in jouw specifieke situatie van sector, type functie en functiezwaarte gemiddeld een bonus kunt verdienen van ongeveer 20 procent van het jaarsalaris. Let hierbij wel op dat je het jaarsalaris beschouwt als al het salaris wat je in één jaar verdient, inclusief vakantiegeld. Succes!'

Bron: Volkskrant en Intermediair
Auteur: Joris Zwetsloot