De bijbaan die Boy naast zijn studie deed, verdiende beter dan de baan die hij nu heeft

Gepubliceerd op 13 april 2017

De bijbaan die Boy (26) drie jaar geleden naast zijn studie deed, verdiende beter dan de baan die hij nu heeft. Natuurlijk, het werk als content marketeer bij een online hotelaanbieder vindt hij stukken leuker dan zijn baan als winkelmedewerker, maar dat neemt niet weg dat zijn salaris hem dwarszit.

Boy’s loon is omgerekend voor een fulltimefunctie zo’n 1.700 euro bruto per maand. En als hij dat bedrag invult bij het salariskompas op internet, blijkt ook daar dat hij meer moet verdienen aan de hand van zijn studie (HBO Journalistiek), drie jaar werkervaring en zijn huidige functie.

Inhoudelijk zit alles goed. Boy is verantwoordelijk voor veel van de content op de website, zowel in beeld als in tekst. Hij beheert het blog en social media, en zorgt dat alle uitingen goed vindbaar zijn in Google – ook een vak apart. Bovendien analyseert hij welke info goed loopt en welke niet.

Logisch dus dat zijn werkgever tevreden is en zijn werk beloont met een contractverlenging. Maar moet Boy dan ook niet even op zijn strepen gaan staan voor een hoger salaris?

Ga in gesprek over loonsverhoging

Karmen de Boer, Berenschot: 'Je vertelt over je werkzaamheden als content marketeer bij een online hotelaanbieder. Je verdient nu 1.406 euro bruto exclusief vakantiegeld per maand, maar hebt het idee dat je meer zou moeten verdienen vanwege je opleiding en ervaring. Je valt naar eigen zeggen niet onder een cao. Ik heb je casus vanuit twee invalshoeken bekeken, vanuit de cao en vanuit de vrije markt.

Gezien de branche waarin je werkt, zou de cao reisbranche wel van toepassing kunnen zijn. Wellicht wordt deze door je werkgever wel gevolgd bij het inschalen van medewerkers, dus heb ik deze erbij gepakt om je salaris hiermee te vergelijken. Als ik de cao bekijk, dan zie ik in bijlage 1 welke voorbeeldfuncties in welke functiegroepen zijn ingedeeld. De medewerker e-commerce is ingedeeld in functiegroep 5. Ik kan mij voorstellen dat de werkgever  je heeft ingedeeld als een medewerker e-commerce, omdat je op die afdeling werkt. Als ik vervolgens in bijlage 3 de salaristabel bij functiegroep 5 bekijk, dan komt dit salaris overeen met het salaris dat jij ontvangt. Dus wellicht is dit de onderbouwing van je werkgever voor de vaststelling van je huidige salaris. Dit zou je kunnen vragen aan je werkgever. Mocht dit daadwerkelijk het geval zijn, dan kun je vragen of jouw functie officieel wordt gewogen met de betreffende ORBA systematiek, zodat kan worden vastgesteld of jouw functie thuishoort in functiegroep 5 of toch zwaarder is gezien het complete takenpakket.

Als ik kijk naar de algemene markt met bijbehorende marktconforme salarissen, dan zie ik dat een gemiddeld salaris voor marketeers ligt rond de  40.000 euro, inclusief vakantiegeld. Met jouw  22.777 euro salaris op jaarbasis zit je daar fors onder. Ik zie daarom zeker mogelijkheden om met jouw werkgever in gesprek te gaan over een loonsverhoging. Durf het gesprek aan te gaan en vraag het gewoon. Als je werkgever een salarisverhoging weigert, vraag dan wat de reden is en of je afspraken kunt maken wanneer en op welke voorwaarden je wel loonsverhoging kunt krijgen. Leg dit bij voorkeur vast in concrete afspraken, zodat deze voor beide kanten duidelijk zijn. Succes met de onderhandelingen!'

Bron: Volkskrant en Intermediair
Auteur: Joris Zwetsloot