Erik werkt al zeventien jaar bij een grafische studio. Mag hij vragen om meer?

Gepubliceerd op 22 maart 2017

Erik werkt al zeventien jaar bij een grafische studio, maar verdient er als senior designer nog steeds niet veel. Mag hij vragen om meer?

Erik (42) heeft al jaren geen salarisverhoging gehad. Hij is als twintiger begonnen bij een grafische studio en daar werkt hij nu nog steeds. In de afgelopen zeventien jaar is hij opgeklommen tot senior designer, maar zijn salaris staat dus al een tijdje stil.

Hij vult zijn dagen met allerhande grafisch werk. Van het vormgeven van magazines, tot het ontwikkelen van een complete huisstijl, logo-ontwerp en alle voorbereidingen voor het drukproces.

Erik werkt zo’n drie dagen per week (23 uur) en ontvangt daarvoor bruto 1.511 euro salaris. Zijn werkgever is naar zijn weten niet aangesloten bij een cao. Ondanks zijn langdurige dienstverband omschrijft hij zijn relatie met zijn baas als zakelijk. Het helpt niet dat Erik het gevoel heeft te worden onderbetaald. Zijn vraag: ‘Is mijn salaris reëel gezien mijn leeftijd, functie en dienstjaren?’

Zwaardere functie

Leonie Mutsaers, Berenschot: 'Senior grafisch designers zijn er in verschillende soorten en maten. Daardoor zijn er op het gebied van salaris grote verschillen waarneembaar, voornamelijk door de verschillende (verzwarende) taken en verantwoordelijkheden die deze functies kennen. Op basis van de gegevens die we hebben ontvangen, heb ik beperkt zicht op de zwaarte en verantwoordelijkheden die met jouw functie gepaard gaan. Om die reden heb ik jouw salaris vergeleken met een gemiddelde senior grafisch designer. Met een bruto maandsalaris van 1.511 euro exclusief pensioen voor een 23-urige werkweek lijkt dit salaris marktconform.

In de uitleg van je vraag zeg je bovendien dat je al jaren geen salarisverhoging hebt ontvangen en je vraagt of dit wel reëel is? Kort door de bocht gezegd zit je hoogstwaarschijnlijk aan het einde van je salarisschaal en kun je niet verder groeien, tenzij je een zwaardere of nieuwe functie zal gaan uitvoeren of andere (verzwarendere) taken gaat oppakken. Je schiet er misschien weinig mee op, maar het is goed om te beseffen dat veel mensen in een soortgelijke situatie verkeren. Het enige alternatief om jouw salaris te verhogen, is door via opleiding te zorgen dat je in aanmerking komt voor een zwaardere functie. Check vooraf wel even of het maximum van de salarisschaal van deze zwaardere functie inderdaad boven je huidige salaris ligt; dat voorkomt teleurstelling.

Een ander alternatief is op zoek te gaan naar een baan in een andere sector, waar nog mogelijkheden zijn om je te ontwikkelen. Tot slot kun je ook nog in gesprek gaan met je leidinggevende over variabele beloning. Wanneer je aan het einde van je salarisschaal zit, kun je nauwelijks onderhandelen over je salaris. Wel kun je in overleg met de leidinggevende afspraken maken over andere (verhogende) variabele beloning. Mocht je niet aan het einde van je salarisschaal zitten, dan is een gesprek met je leidinggevende(n) zeker raadzaam om salarisverhoging aan te kaarten.'

Bron: Volkskrant en Intermediair
Auteur: Joris Zwetsloot