Henry twijfelt of hij wel genoeg terugziet van het succes van zijn bedrijf

Gepubliceerd op 11 januari 2017

Henry (27) werkt bij een succesvol internetbedrijf. Hij twijfelt of hij wel genoeg terugziet van het succes. Wat vinden de experts?

Het gaat goed met het jonge internetbedrijf in de fietsenbranche. Henry kan het weten. Als klantenservicemedewerker is hij verantwoordelijk voor het bijhouden van leveringen en de communicatie met klanten via mail, telefoon en social media. Problemen met bestellingen lost hij op en als zijn hulp ergens anders in het bedrijf nodig is, springt hij bij.

Henry verdient 1.662 euro bruto per maand en wordt naar eigen zeggen betaald volgens de CAO Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf. Hij heeft een contract van 38 uur per week, maar werkt steevast zo’n vijf uur langer.

‘Ik heb een academische achtergrond en mijn leidinggevende zegt dat ik mijn werk boven verwachting doe. Maar ik heb de indruk dat ik door een bewust verkeerde inschaling in de cao te weinig verdien.’ Klopt Henry’s vermoeden?

Academische achtergrond

Jurwin Rickets, Berenschot: 'Laat ik beginnen met jouw indruk van een verkeerde inschaling volgens de cao. Als ik kijk naar jouw leeftijd, het type werkzaamheden en het salaris dat jij verdient, krijg ik het gevoel dat je hier gelijk in hebt. Het minimumsalaris volgens de cao in de laagste schaal, schaal A, is 1.807 euro. Daar zit jouw salaris dus een flink stuk onder, iets wat juist moet worden voorkomen door het volgen van een cao. Ik adviseer je om bij jouw werkgever na te gaan in welke schaal jouw functie is ingedeeld en na te gaan of het salaris wat jij krijgt überhaupt is voorgeschreven in de cao.

Daarnaast zou ik ook kijken naar de inschaling zelf. De cao volgt een inschalingsmethodiek die te vinden is op mensmobiel.nl. Op deze plek staat beschreven hoe functies volgens de cao worden ingeschaald en aan welke eisen en voorwaarden een functie moet voldoen om tot een bepaalde schaal te horen. Probeer zelf een inschatting te maken waar jouw functie volgens jou zou moeten worden ingeschaald en ga hierover in gesprek met je werkgever.

Hierbij is het wel van belang om naar jouw functie te kijken met de gedachte wat daadwerkelijk van jou wordt verwacht in deze functie. Ik begrijp dat je ook werkzaamheden uitvoert die eigenlijk niet tot jouw functie behoren. Als dit niet structureel is, wordt dit vaak niet meegenomen bij de indeling van een functie. Daarnaast geef je aan dat jouw werkgever zich nog in een "start-upfase" bevindt en hard is gegroeid in de afgelopen jaren. Vaak gaan deze kenmerken gepaard met arbeidssituaties zoals die van jou.

Hiernaast wil ik je nog één ding meegeven. Je zegt dat je een academische achtergrond hebt. Als je kijkt naar de werkzaamheden die jij beschrijft en het type functie wat je hebt, dan vraag ik me af of jij niet overgekwalificeerd bent voor het werk wat jij nu doet. Natuurlijk kan dit een bewuste of noodzakelijke keuze zijn, maar dit heeft wel effect op jouw salaris.

Met jouw achtergrond moet het mogelijk zijn een functie te bekleden die complexer is en jou hoogstwaarschijnlijk ook een hoger salaris zou geven, bij jouw huidige werkgever of ergens anders. Het enkele feit dat je een academische achtergrond hebt betekent namelijk niet dat je salaris daaraan gekoppeld moet zijn als de werkzaamheden die jij uitvoert ook niet van academisch niveau zijn.'

Bron: Volkskrant en Intermediair
Auteur: Joris Zwetsloot