Jasmijn vindt het vreemd dat haar collega meer verdient dan zij

Gepubliceerd op 10 mei 2017

Jasmijn heeft prima arbeidsvoorwaarden, maar vindt het vreemd dat haar collega meer verdient dan zij. Wat vinden de experts hiervan?

Wie zijn salaris vergelijkt met collega's, slaat aan het twijfelen. Dat mag inmiddels wel een vuistregel heten. Zo ook Jasmijn (41), die zich de afgelopen vijftien jaar heeft opgewerkt tot hoofd calculatie bij een aannemer in de petrochemische industrie.

Zij maakt offertes voor kleine en grote petrochemische projecten, begroot het aantal uren, het materiaal en huurt onderaannemers in. Ze ontvangt hiervoor 3.100 euro bruto per maand, een leaseauto, pensioen en een dertiende maand. Nu het euvel: haar collega, een uitvoerder van projecten, verdient beter dan zij. Dus Jasmijn vraagt zich af: 'Klopt mijn salaris wel bij mijn functie?'

Functiewaardering

Jurwin Rickets, Berenschot: 'Je geeft aan dat je hoofd calculator bent, waardoor ik aanneem dat je een aantal calculators functioneel aanstuurt bij hun werkzaamheden en ook verantwoordelijk bent voor een stukje kwaliteitsbewaking en kennisontwikkeling op jouw vakgebied. Laat ik vooropstellen dat een salaris van 3.100 euro binnen de bandbreedte van marktconform ligt voor een functie als calculator. Alleen zou ik verwachten dat het meer richting de 4.800 euro zou liggen door het feit dat jij een hoofdcalculatorfunctie hebt.

Jij valt onder de cao van de PME. Hierin is vastgelegd hoe jouw salaris bepaald is. Dit gebeurt door middel van functiewaardering, een objectieve manier om functies te waarderen en relatief met elkaar te kunnen vergelijken. De waardering wordt gegeven als een puntenaantal dat weer overeenkomt met een bepaalde salarisschaal. Als jij twijfelt over de salarisschaal waarin jouw functie is ingedeeld, kun je ervoor kiezen dit bespreekbaar te maken met jouw leidinggevende. Als het goed is kan jouw leidinggevende je vertellen waarom de functie is ingedeeld in die betreffende schaal.

Wat ik eigenlijk bij jou proef is dat je niet ontevreden bent over je salaris, maar wel als je dit vergelijkt met een uitvoerder. Hoewel het lastig is om functies puur op basis van functietitel te vergelijken, is er waarschijnlijk een legitieme reden waarom een uitvoerder meer verdient. Door middel van functiewaardering wordt geprobeerd om objectief een functie te waarderen in de vorm van een puntenaantal. Een van de aspecten die zorgen voor een hoger puntenaantal is, of er sprake is van leiding geven en hoeveel personen onder de functiehouders’ leiding vallen.

Een gemiddelde uitvoerder geeft leiding aan een groter aantal personen dan een hoofd calculator. Door het hogere puntenaantal kan een uitvoerder in een hogere salarisschaal zijn ingedeeld. Daarnaast kunnen er nog tal van andere redenen zijn, zoals een langer dienstverband of andere speciale omstandigheden.'

Bron: Volkskrant en Intermediair
Auteur: Joris Zwetsloot