Technisch manager Marieke is geleidelijk opgeklommen, wat is haar werk nu waard?

Gepubliceerd op 20 september 2017

Marieke (36) is de afgelopen tien jaar op een vrij natuurlijke manier opgeklommen bij een gespecialiseerd ingenieursbedrijf. De volgorde van promotie gaat meestal als volgt: eerst krijgt ze meer verantwoordelijkheden toegewezen, de bijpassende hogere functie en salaris hobbelen daar achteraan.

Omdat zij bij een klein bedrijf werkt, voert Marieke een breed scala aan taken uit. Ze houdt zich zowel bezig met praktische zaken, zoals productontwikkeling en het maken van tekeningen, als met het management van de projecten. Marieke geeft leiding en ondersteuning aan zo'n zes medewerkers. Zij verdient 3.500 euro bruto per maand.

Na een recente reorganisatie heeft Marieke samen met een collega de dagelijkse operationele leiding op zich genomen. Haar functie en beloning worden binnenkort herzien. Nu zij op het punt staat het bedrijf te gaan leiden, wil zij zich beter voorbereiden op de onderhandelingen. Waar moet Marieke op inzetten?

5.000 euro

Jurwin Rickets, Berenschot: 'Het is een goede zet om op voorhand na te denken over het aankomende gesprek met de directeur. In feite is dit een onderhandelingsproces dat vergelijkbaar is met het arbeidsvoorwaardengesprek tijdens een sollicitatieproces voor een nieuwe baan. Een van de beste stappen om een zo goed mogelijk salaris te krijgen is weten wat je waard bent en vooral, weten wat de organisatie jou waard vindt.

Om hier een goed beeld van te krijgen, is het goed om naar jouw takenpakket te kijken. De werkzaamheden die jij beschrijft, zoals projectmanagement, tekeningen produceren, leidinggeven en offertes uitbrengen, variëren van uitvoerend tot tactisch niveau. Dat wil zeggen dat het taken zijn die ofwel behoren tot het primaire proces van jouw organisatie, of meer behoren tot coördinerende activiteiten om dat primaire proces goed te laten verlopen.

Sinds kort ben je ook verantwoordelijke voor de operationele leiding van het bedrijf met de daarbij behorende verantwoordelijkheden. Technisch gezien maakt dit jouw functie moeilijker, waardoor wij in de wereld van beloning spreken van een "zwaardere functie". De regel geldt: hoe zwaarder de functie, hoe hoger de beloning. Hiernaast zal er in nabije toekomst een managementteam worden samengesteld die besluiten kan nemen. Wederom vanuit een technisch oogpunt betekent dit meer verantwoordelijkheid en zelfstandigheid voor leden van het managementteam. In de geval gaat dezelfde vlieger op van een zwaardere functie.

Kortom, de situatie wordt als volgt: jij en de overige leden van het managementteam leiden de dagelijkse operatie van de organisatie en zetten, in zekere zin, ook de lijnen uit binnen de organisatie. Welke beloning hoort daar nu bij? Aangezien het om een redelijk kleine organisatie gaat, zal je je niet enkel met managementtaken bezighouden. Je zal daarnaast ook nog operationele taken uitvoeren die niet anders zijn in de huidige situatie. Qua beloning is daardoor een bedrag rond de 5.000 euro bruto marktconform. Hiernaast, of gedeeltelijk in plaats van, zou je ook kunnen kijken naar secundaire arbeidsvoorwaarden of een eventuele bonusregeling. Denk hierbij aan een leaseauto of een geldbedrag bij een bepaald organisatieresultaat.

Ik zou je adviseren om dit bedrag als richtlijn mee te nemen in je gesprek. Als een soortgelijk bedrag niet lukt, kun je naar de secundaire arbeidsvoorwaarden kijken. Maar wie weet zit er juist meer in het vat!'