Operations Summer School: leerrijk en interessant

Gepubliceerd op 9 augustus 2018

Donderdag 2 augustus presenteerden de deelnemers aan de Berenschot Operations Summer School de bevindingen van hun onderzoek aan de opdrachtgevers en Berenschot. In lijn met het thema ‘Hands-on aan de toekomst werken’ keken ze bij een drietal bedrijven naar de kansen om bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Na twee geslaagde edities in 2016 en 2017 organiseerde Berenschot dit jaar wederom een Operations Summer School, die deelnemers de kans biedt om kennis te maken met het adviesvak. “Ik heb meer geleerd over wat het inhoudt om adviseur te zijn en wat het voor mij persoonlijk betekent om iemand te adviseren,” aldus Karel Dhoore, deelnemer aan de Operations Summer School 2018. “Ik heb geholpen bij het opstellen van offertes en het voeren van een intakegesprek en daarmee het belang van goede stakeholderrelaties ondervonden.”

Tijdens de tweede en derde week deden de studenten onderzoek naar het verbeteren van bedrijfsprocessen bij klanten. Dit onderzoek gebeurde door middel van productiviteitsmetingen, waar werd bijgehouden waar werknemers mee bezig zijn. Casper van Mook (deelnemer): “De opdrachten leken in de basis op elkaar, maar verschilden toch door de verschillende organisaties. Dat gaf een leuk beeld van de verschillende sectoren.”

Op basis van deze data en bevindingen werd in de laatste week van de Operations Summer School de analyse uitgewerkt en de resultaten gepresenteerd aan de opdrachtgevers en collega’s van Berenschot.

De studenten kijken terug op een leerzame ervaring. “De opdrachten gaven een goed beeld van de verschillende sectoren waarin Berenschot actief is. De verscheidenheid aan onderwerpen binnen techniek en energie maken het een leerrijke en interessante omgeving, waar je je tegelijkertijd kunt ontwikkelen tot specialist op een van die vlakken”, aldus Karel Dhoore en Casper van Mook. “De organisatiecultuur bij Berenschot is interessant. Het is een omgeving waarin je vrij bent te doen en laten wat je wilt, binnen het kader van de targets uiteraard. Dit vereist dat je het interne netwerk goed beheerst maar biedt ook enorm veel kansen tot zelfontplooiing en -ontwikkeling.”