Berenschot inventariseert risico’s Brexit

Gepubliceerd op 10 december 2018

Voor een aantal grote organisaties onderzocht Berenschot onlangs de gevolgen van een no-deal Brexit. Hierbij werden de belangrijkste effecten van dit scenario in kaart gebracht, inclusief maatregelen om deze te beheersen.

In meerdere interactieve sessies werden de maatregelen vervolgens aangescherpt door grote groepen deelnemers. Hierdoor ontstond een goed inzicht in waar hun organisaties nog extra informatie nodig hebben of meer inzet moeten plegen om beheersmaatregelen te implementeren dan wel eventuele andere gevolgen in kaart te brengen.

Op basis van deze sessies classificeerde Berenschot de voornaamste risico’s, met daarbij een overzicht van de acties die organisaties moeten uitvoeren om zich hierop voor te bereiden. Ook was er veel aandacht voor wat op dit moment al goed voorbereid is. In enkele dilemmasessies zal Berenschot deze risico’s oefenen met betrokken organisaties, zodat deze goed voorbereid zijn wanneer de no-deal Brexit een feit is. Zo kunnen de organisaties ook van elkaar leren.

Benieuwd welke risico’s uw organisatie loopt of zelf oefenen met de gevolgen van een Brexit op uw organisatie? Neem dan contact op met Vincent van der Vlies, managing consultant bij Berenschot via 06 - 55 36 48 31 of v.vandervlies@berenschot.nl.