Woningcorporaties: de digitale horizon


De razendsnelle digitalisering stelt woningcorporaties voor nieuwe vraagstukken. Met welke technologie spelen corporaties straks een optimale rol in de samenleving? Hoewel eenduidige antwoorden doorgaans nog ontbreken, is duidelijk dat digital hoog op de strategische agenda moet staan. Berenschot en CorporatieNL ontwikkelen hiervoor in 2018 een programma dat bestuurders en commissarissen ondersteunt bij het opstellen van een digitale beleidsagenda 2020.

Het programma ‘De Digitale Horizon’ omvat zes modules en wordt voorafgegaan door een intake en een maturity scan om de digitale volwassenheid van een corporatie te beoordelen.  Na afloop geven bestuurders effectiever leiding aan het opstellen van de digitale agenda. Dat doen ze door de opgedane kennis van en de impact daarvan op hun corporatie; tegelijkertijd is er ruimte voor digital prototyping  zodat nieuwe tooling ook daadwerkelijk ontwikkeld kan worden. Voor deze zogeheten roadmap werken Berenschot en CorporatieNL samen in een groep van maximaal tien corporatiebestuurders.

Geïnteresseerde woningcorporaties kunnen voor meer informatie of aanmelding terecht bij Marvin Hanekamp (m.hanekamp@berenschot.nl) of Tino Meijn (tmeijn@corporatie.nl of 088 - 04 555 00). Vanaf vandaag kunt u zich aanmelden (slechts 10 plaatsen beschikbaar!).