Winnaar start-up prijs YAG bekend

Gepubliceerd op 8 januari 2018

In december won Noel Kombo N'Guessan uit Ivoorkust de competitie voor beste start-up, georganiseerd door Young Advisory Group in samenwerking met Spark. De prijs werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse Ignite-congres van Spark. Er waren 167 aanmeldingen voor de competitie uit de landen waar Spark actief is.

De andere twee finalisten waren Besan Abu-Joudeh (Palestina), Pandora Hogde (Liberia). In de jury zaten Caroline van Dullemen van World Granny, Michel Richter van Spark en Hans Schotel van Berenschot. De Young Advisory Group is een studentenadviesbureau, getraind door consultants van Berenschot en Roland Berger Strategy Consultants.

Het evenement werd geopend met een inspirerende speech van H.M. koningin Máxima, gevolgd door verschillende keynotes en workshops. Marthe Paauwe (voormalig Berenschot-consultant), die voor Spark vanuit Rwanda werkt, gaf een workshop getiteld ‘To share our story on developing agribusinesses in Burundi, Yemen, South Sudan and Rwanda’. Zo’n 350 deelnemers bezochten het congres.