Berenschot en IFV sluiten strategisch partnerschap

Gepubliceerd op 27 juli 2018

Berenschot heeft zich als strategisch partner verbonden aan het Instituut Fysieke Veiligheid om organisaties te ondersteunen bij de implementatie, het beheer en de doorontwikkeling van de netcentrische werkwijze, kennis en opleidingen. Vanuit Berenschot is een viertal adviseurs hiervoor gecertificeerd.

Netcentrisch werken is een manier van werken, waarbij alle betrokken crisisteams en -partners zo snel mogelijk informatie met elkaar delen. Deze werkwijze zorgt ervoor dat alle betrokken crisisteams uitgaan van hetzelfde situatiebeeld. Hierdoor kunnen de verschillende teams en organisaties sneller en doelgerichter besluiten nemen om incidenten, rampen en crises af te handelen. De informatie-uitwisseling tussen alle teams en organisaties gebeurt plaatsonafhankelijk, waarbij gebruik gemaakt wordt van een afgeschermde website: het Landelijk Crisis Management Systeem (LCMS).

Lees meer over onze visie op netcentrisch werken in het blog van adviseur Mariska Peeters: Waarom LCMS alleen niet dé oplossing is voor een goede crisisbeheersing.