HR ter Tafel: servicegerichte kant HR komt terug

Gepubliceerd op 9 juli 2018

De huidige technologische ontwikkelingen leiden tot een veranderende rol van HR. Waar eerder de nadruk lag op businesspartner voor alleen het management, is nu een verschuiving zichtbaar naar de servicegerichte kant richting medewerker. Dat stelt Monique Britstra, HRD manager Timing uitzendbureau, in de tweede aflevering van HR ter tafel, een interactieve online talkshow voor HR-professionals gelanceerd door Berenschot en SkillsTown.

Hierbij ontstaan volgens Britstra verschillende rollen voor HR, bijvoorbeeld als coach in agile teams, loopbaancoach en begeleider van de ontwikkeling medewerker. “De waarde van HR gaat weer meer richting medewerkers. Qua instrumentarium zijn er steeds meer mogelijkheden. Denk aan de aanschaf van managementsystemen voor trainingen en opleidingen, waaraan je allerlei apps kunt koppelen en meer kunt inspelen op de behoeften van verschillende doelgroepen”, verklaart ze. “Al die systemen zijn te koppelen tot één bronsysteem, waardoor data beter ontsloten kunnen worden. En het is bovendien minder kostbaar.”

Samen met Kilian Wawoe, (associé bij Berenschot en assistent professor aan de Vrije Universiteit Amsterdam) en gastheer Hans van der Spek (senior managing consultant bij Berenschot) bespreekt Britstra in deze tweede aflevering van HR ter Tafel het nieuws in HR, de HR-praktijk en actuele ontwikkelingen. Wawoe wijst op een ‘megatrend’: “De afgelopen jaren zie je dat we in HR op termijn maar twee groepen overhouden: de harde en de zachte kant. Oftewel mensen die op basis van cijfers interpretaties maken en de administratieve kant overbodig maken op basis van data. En mensen die het gesprek aangaan, het gevoel kunnen overbrengen op anderen. Daartussen blijft niets over”, zegt hij. “Beiden zullen dezelfde taal moeten spreken. De HR business partner moet begrijpen hoe hij data moet interpreteren, en iemand die bezig is met algoritmen moet begrijpen wat de klantvraag is. Daar is nog enige uitruil mogelijk, maar uiteindelijk blijven die twee extremen over.”

Uniek aan HR ter Tafel is de interactiviteit: kijkers kunnen zelf beslissen welke items ze bekijken en in welke volgorde. Tijdens de uitzending wordt verder verwezen naar aanvullende en verdiepende content. In de eerste aflevering waren Maurice Limmen (voorzitter CNV) en Peter Buisman (hoofd HR bij GVB) te gast.

De uitzendingen bekijken

  • De tweede uitzending van HR ter Tafel is hier te bekijken.
  • De eerste uitzending van HR ter Tafel is hier te bekijken.