Onderzoek ‘Werken in de fiscaliteit’ 2018 van start

Gepubliceerd op 4 juli 2018

Voor het zevende jaar op rij voert Berenschot samen met Sdu het onafhankelijke onderzoek ‘Werken in de fiscaliteit' uit. Daarin komen diverse vraagstukken aan bod, zoals: hoe kijkt de fiscalist aan tegen de eigen positie binnen de fiscaliteit? Hoe ziet hij/ zij de toekomst? En waar werkt hij/ zij het liefst?

Werken in de fiscaliteit is het enige representatieve, jaarlijkse onderzoek dat zich richt op de verschillende aspecten van het werk in de fiscaliteit in Nederland. In dit (online) onderzoek leggen we in Nederland werkzame fiscalisten vragen voor over onder meer de issues die hen bezig houden, de primaire en secundaire beloning, opleiding en ontwikkeling en het nieuwe werken. Daarnaast wordt elk jaar een thema gekozen. Dit jaar zal er aandacht worden besteed aan Tax Tech, waarbij we vragen stellen als: wat zullen de (grote) gevolgen zijn voor de fiscalist bij verschillende ontwikkelingen op het gebied van informatie technologie zoals: big data-analyse, robotisering van processen, artificial learning & machine learning en blockchain?

De uitkomsten van het onderzoek worden gepubliceerd in het magazine ‘Werken in de fiscaliteit’ dat verspreidt wordt onder meer dan 12.000 fiscalisten. Net als voorgaande jaren wordt ook aan studenten van fiscale studies gevraagd om hun mening te geven over hun verwachtingen ten aanzien van hun toekomst.

Het onderzoek staat niet alleen open voor afgestudeerde fiscalisten, maar ook voor studenten.

Geef uw mening en doe mee aan het jaarlijkse onafhankelijke onderzoek ‘Werken in de Fiscaliteit’ van Sdu en Berenschot en maak kans op een reischeque t.w.v. € 250,-! Kijk voor meer informatie en de onderzoeksresultaten van de afgelopen zes jaren op www.ndfr.nl/werkenindefiscaliteit. Of meld u gelijk aan.

Onderzoek werken in de fiscaliteit 2018