Benchmark Overhead Hogescholen 2018 is gestart!


Onze jaarlijkse benchmark overhead hogescholen is afgelopen week van start gegaan. Ook dit jaar doen weer een groot aantal hogescholen mee. Met deze benchmark krijgen zij zicht en grip op de overhead. We voeren deze benchmark sinds 2003 uit en ruim 87% van alle hogescholen in Nederland neemt op regelmatige basis deel.

Nieuw dit jaar…

We hebben dit jaar de vragenlijst visueel opgepoetst en gebruiksvriendelijker gemaakt door het in een online omgeving te plaatsen op onze nieuwe site www.berenschotbenchmarking.nl. Omdat we merken dat hogescholen beperkte tijd en capaciteit beschikbaar hebben, bieden we dit jaar een extra ondersteuningspakket aan bij het invullen van de vragenlijst. Dit houdt in dat Berenschotadviseurs de gehele benchmark voor de hogeschool invullen. Uiteraard vindt er nog steeds een uitgebreide validatieslag plaats om zeker te zijn dat appels met appels vergeleken worden.

IT-bijeenkomst op 16 mei

Tevens organiseert Berenschot woensdag 16 mei voor benchmarkdeelnemers een benchlearningbijeenkomst over IT. In deze bijeenkomst gaan we samen met de hogescholen de benchmarkcijfers duiden. Hoe hebben anderen IT ingericht, wat zijn best-practices en wat kun je van elkaar leren? In deze bijeenkomst blikken we terug en vooruit.

Inschrijven

Ook dit jaar meedoen? Neem voor meer informatie contact op met Bahamin Khossravi of kijk op de pagina Benchmark Overhead Hogescholen.