Cedris en Berenschot organiseren webinar ‘Gemeenten laten kansen liggen met loonkostensubsidies’

Gepubliceerd op 19 november 2018

Op 21 november presenteerde Berenschot de 'Landkaart van de Participatiewet'. Een belangrijke conclusie die getrokken wordt in deze publicatie is dat gemeenten achterblijven met het aan de slag helpen van mensen met een arbeidsbeperking. Gemeenten laten hiermee kansen liggen.

Naast dat veel mensen onnodig thuis zitten, worden mogelijke besparingen op het bijstandsbudget niet gerealiseerd. Dat komt doordat hét instrument om mensen met een arbeidsbeperking aan de slag te helpen, de loonkostensubsidie, nog onvoldoende wordt ingezet. Hierover geven Berenschot en Cedris op 4 december van 13:30 tot 14:00 een webinar.

Tijdens het webinar gaan Martin Heekelaar (Berenschot) en Jan Jaap de Haan (directeur Cedris) dieper in op dit thema. Zij verkennen waarom gemeenten achterblijven en wat zij moeten doen om meer mensen aan de slag te helpen en te besparen op het bijstandsbudget. Hierbij zal gebruik gemaakt worden van de tool tool ‘Werk bespaart bijstand’, die Cedris en Berenschot vorig jaar lanceerden. Eerder al werd een aantal werkateliers in de regio georganiseerd.


Meer informatie