FIZI-themadag arbeidsmarkt goed bezocht

Gepubliceerd op 22 november 2018

‘Met een aantal dingen zijn we al goed bezig. Maar we moeten ons veel vragen blijven stellen en focussen op de kern.’ Zo omschreef een van de deelnemers kernachtig de opbrengst van de themadag over de arbeidsmarkt. Allerlei maatschappelijke en technologische trends met grote impact op hoe Nederland in de toekomst gaat zorgen en werken, passeerden de revue – vanuit het perspectief van zorgorganisaties in het algemeen en de zorgfinancial in het bijzonder.

fizi arbeidsmakrt geslaagd

De themadag werd georganiseerd door FIZI, de vereniging van en voor zorgfinancials. Hans van der Spek, senior managing consultant bij Berenschot, trad op als dagvoorzitter. De arbeidsmarkt van de zorg kent grote uitdagingen: een tekort aan aan verzorgenden en verpleegkundigen, de opkomst van e-health toepassingen en domotica. Ook de functie van de zorgfinancial verandert ingrijpend. Al deze ontwikkelingen kwamen aan de orde in een plenaire sessie en twee workshoprondes.

Keynote spreker was Daniëlle Schreurs, die als trendwatcher de toekomst van werken en leren duidde. Daarna konden de aanwezige zorgfinancials deelnemen aan acht workshops over uiteenlopende onderwerpen.

Steven Marshall & Marie Jeanne Giesen van Berenschot een drukbezochte workshop over strategische personeelsplanning.  “Strategische personeelsplanning is een planningsmethode om het personeelsbeleid anticiperend te maken in plaats van reactief. Jaarlijks – als onderdeel van de P&C-cyclus – maakt het management met ondersteuning van HRM een vertaling van de ontwikkelingen en ambities van de organisatie naar een visie op het personeel dat daar over enkele jaren voor nodig is. Op basis van een gapanalyse worden daarna HR-oplossingen geformuleerd voor de personele knelpunten die er aan komen.”, zo vat Steven de workshop kort samen.

Themadag gemist? Bekijk hier het videoverslag. De volgende themadag vindt plaats op donderdag 11 april. Thema is dan: Zorg op de juiste plek vanuit financieel perspectief.